Şırnak Cezaevi yolu ziyaretçiler için çileye dönüştü

Şırnak Cezaevi yolu ziyaretçiler için çileye dönüştü

Şırnak T Tipi Cezaevi aylardır yeni yerine taşınmasına rağmen yolun asfaltlanmaması ziyaretçileri ve vatandaşları zor durumda bırakıyor.

ŞIRNAK - Şırnak merkez T Tipi Cezaevinin 8 aydır yeni yerine taşınmasına rağmen yolun bir türlü asfaltlanmaması tepkilere neden oluyor.

 

Şırnak merkez Yeşilyurt Mahallesi'nde yapılan T Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nin yolu yağan yağmurdan sonra çekilmez oldu. Yağmur sonrası çamur ve su göletlerinin oluştuğu yol, araçların çıkamaması nedeniyle özellikle ziyaretçiler için çileye dönüştü.

 

Beytüşep ilçesinden tutuklu oğlu için ziyarete gelen Kamil Aykut, "Resmen bu yollardan çile çektik. Yakın yoldan aracımız çamurdan çıkamadı geri dönüp çevre yolundan gelmek zorunda kaldık. Bu da onun 10 katı yola tekabül etti. Şırnak iline böyle yollar yakışmıyor. Yeni ve mekan olarak da güzel bir yerde cezaevi yapılmış ama yol yok yetkililerin bir an önce buna çözüm bulması gerekiyor." dedi.

 

Uludere’nin Ballı köyünden tutuklu eşi için geldiğini söyleyen Halime Encü, Şırnak yollarının bir köy yolundan bile kötü olduğunu söyleyerek, "Benim bulunduğum Ballı köyünün yolu bile asfalt sizin Şırnak vilayetinin yolları çamurdan geçilmiyor bu yetkililer uyuyor mu?’’ sözleriyle tepkisini dile getirdi.


 

Konu hakkında İlke Haber Ajansı'na açıklama yapan Şırnak Cezaevi Müdürü Zeynel Abidin Portakal, geliş gidiş yollarında çektikleri eziyetleri anlatarak, "Biz cezaevi yönetimi ve yaşayanları olarak resmen burada kışın mahsur kalıyoruz. Yağan yağmurda yollarda çamur ve su göletleri oluşuyor. Merkeze yakın yerden araçlar çıkmıyor mecburen 4 kilometrelik çevre yolundan gelmek zorunda kalıyoruz. Yaz aylarında da toz duman var. Defalarca belediyeye yetkililere yazılı sözlü başvurularımız netice vermedi. Belediye kaynağım yok diyor. Yarın önümüz kış buralar yüksek olduğu için bir metre kar yağıyor şimdiden tedirgin olmaya başladık. Yağmurda çıkılamayan yol karda nasıl çıkılacak çok merak ediyorum." dedi.

 

Portakal, çözüm bulunamaması halinde kendisinin Köy Hizmetleri araçlarını kullanarak kendi bütçesinden 15-20 kamyon mucur getirip dökerek bir nebze de olsa yolları iyileştirmeye çalışacağını söyledi.

 

Yol sıkıntısının yanında elektrik sorununun da devam ettiğini dile getiren Portakal, "Bizim cezaevi elektrik hatları, yol boyunca Uludere’ye kadar cadde boyunca giden elektrik şebekesi. Malum bu insanların kaçak elektrik kullanımları sonucunda trafolar patlıyor, elektrik telleri zedeleniyor. Bu gibi sorunlarda cezayı biz çekiyoruz. Neden biz çekelim ki bu cezayı? Kesimli bir hat talebimiz oldu. Sorun olan yerin 500 metresi sıkıntı yaşamayacak şekilde ama ona da yetkililer olumlu bakmıyorlar. 2 jeneratörüm var biri arızalandı diğeri ile de zor idare ediyoruz. Anlayacağınız mahrumiyeti yaşıyoruz." diyerek sıkıntılarını anlattı.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.