Şırnak Cizre'de hayvan pazarlarında durgunluk yaşanıyor

Şırnak Cizre'de hayvan pazarlarında durgunluk yaşanıyor

Kurban Bayramı'na sayılı günler kalırken hayvan pazarlarında durgunluk yaşanıyor.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Şırnak’ın Cizre ilçesindeki hayvan pazarında kurbanlık satışları başladı. Piyasanın durgun olduğunu belirten hayvan sahipleri, bayram arifesinde satışların yoğunluk kazanmasını ümit ediyor. Öte yandan vatandaşlar da bayram arifesine kadar kurbanlık fiyatlarının düşmesini bekliyor.

Hayvan satıcılarından Mehmet Ali Ergin, hayvan ve et fiyatlarının yüksek olduğunu, bunun da satışları olumsuz etkilediğini söyledi.

"Dolar yükseliyor, kurbanlıklar satılamıyor"

Doların yükselmesinin de satışları olumsuz etkilediğini dile getiren Ergin, "Hayvan pazarında satış yoktur. Dolar 6.70’e dayandı. Milletin kendisi krizde. Bu yıl geçen senelere nazaran berbattır. Geçen bayramlarda baya satış vardı ama şu an durgun, satış pek yok. Hayvanlar da ithal ediliyor. Et pahalı olduğu için et de alınmıyor. Burada hayvancılık olduğu zaman devlette yardımcı olsaydı saha iyi olurdu. İthal etler pahalı olduğu için millet de satın alamıyor. Habur Sınır Kapısı çalışmıyor, millette para yok." ifadelerini kullandı

"Hayvan pazarı ve barınma yeri dardır"

Cizre Belediyesi tarafından nisan ayında yeni yaptırılan "Hayvan Pazarı ve Barınma" yerinin dar olduğunu belirten hayvan satıcılarından Ahmet Özkan ise hayvan pazarı yolunun karşısına kavşak yapılması talebinde bulundu.

Özkan, "Hayvan pazarı yerimiz dardır, hayvanlarımızı sığdıramıyoruz. Kantarımızın etrafı tellerle çevrili olmadığı için hayvanlar üzerinde durmuyor. Hemen pazar yolunun karşısında kavşak açılsın. Suyumuz az geliyor. Dolar gittikçe yükseldiği için hayvanlarımızı satamıyoruz, millet kurbanlık alamıyor." dedi

"Hayvanlar çok pahalıdır, para da yok"

Kurbanlık fiyatlarının pahalı olduğunu ifade eden vatandaşlardan Abdülkerim Keser ise şunları söyledi: "Kurbanlık fiyatları pahalıdır. Bu dolar piyasayı mahvetti. Pahalı olduğu için galiba satın alamayacağız. Bayrama 1-2 gün kalana kadar bekleyeceğiz. Koyun 1500 TL satılıyor, bu çok pahalıdır para yok."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.