Şırnak Cizre'de öğrenciler tamirden üretime geçmek için destek bekliyor

Şırnak Cizre'de öğrenciler tamirden üretime geçmek için destek bekliyor

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, meslek lisesi öğrencileri, masa ve sıra tamiratından üretimine geçmek için destek bekliyor.

32 derslik ve 7 atölyesi bulunan Cizre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ilçenin merkezi ve köy okullarında hasar gören sıra ve masaların, mobilya atölyesinde onarımını yaparak geri dönüşüme katkı sağlıyor. Mevcut imkânlar dâhilinde sadece onarım yapabildiklerini belirten öğrenciler, imkânlar sunulduğu halde Şırnak bölgesinin masa ve sıra ihtiyacını üretim yaparak karşılamayı hedeflediklerini söylediler.

Şu ana kadar 100 milyarlık tasarruf elde ettiklerini belirten okul müdürü Kutbettin Özyiğit, malzeme ihtiyaçları giderildiği halde bölgenin masa ve sıra ihtiyacını üreterek karşılamak istediklerini söyledi.

"Yaklaşık 100 bin liralık bir tasarruf elde ettik"

Öğrencilerin özverili olduğunu belirten Özyiğit, “Eylül 2018 yılında göreve başladım. Tabi yeni bir okul oldu. Eski okulumuz terör tarafından yakılıp yıkıldı. Yeni bir okulumuz ve atölyemiz baştan kuruldu. Biz buraya yeni taşındık. Tabi bu yeni 32 derslikli okulumuz ve 7 atölyemiz için başta Cumhurbaşkanı'mıza ve devletimize ve bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Biz meslek lisesinin temel amacına hizmet etmesi için elimizi taşın altına koyduk. Malzemelerimiz eksik olmasına rağmen okullarda atık durumda bulunan sıra ve masaları, başka okulların kırdığı, döktüğü sıra ve masaları okulumuza getirdik. Boyasını, kaynağını, metal ve mobilya atölyelerimizdeki öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte yaklaşık 10 okulun ihtiyacını şu ana kadar karşıladık. Bunları bitirdik ve okullarımıza teslim ettik. Yaklaşık 100 bin liralık bir tasarruf elde ettik. Bu hem Milli Eğitim Bakanlığımız ve milletimiz açısından önemli bir katkı olduğunu düşünüyoruz. Tabi bizim donatım malzeme ihtiyacımız giderilirse okul olarak hedefimizde bölgenin tüm sıra ve masa ihtiyacını, mobilyasını karşılayacak şekilde üretime geçmeyi hedefliyoruz. Bu zamanla olabilecek bir şey. Biz bunu daha önce 2023 vizyon belgesi çerçevesinde gerçekleştirmek için bir an önce malzemelerimizin tamamlanmasını istiyoruz. Böyle bir beklenti içerisindeyiz. Bunu yaparken öğrencilerimizin gerçekten özverisi çok önemli oldu. Biz de öğrencilerimize karşı 'sevgi her engeli aşar' diyerek biz de bunlara destek çıktı. Farklı yerlerden arkadaşların desteğiyle malzeme temin ettik. Daha da iyi yapacağımıza inanıyoruz.” ifadelerini kullandı

"Ekonomiye katkıda bulunuyoruz"

Yeni masaların alınmasını önlediklerini belirten öğrencilerden Hamza Ulu, ekonomiye katkıda bulunduklarını ifade ederek, “Cizre’nin köy ve merkez okullarından gelen sıraların verniğini, boyasını ve onarımını yapıp onlara geri gönderiyoruz. Çöpe atılacak masa ve sıraları yine onlara kullanmaları için geri gönderiyoruz. Buradaki amacımız eski masaları onarıp ekonomiye bir katkıda bulunmak. Yeni masalar alınacağına eskiler tamir edilip kullanılıyor.” dedi

Üretim yapmak içi devletin desteğini beklediklerini aktaran Muhammed Erinç, “Bugün biz burada köylerden ve şehir merkezindeki okullardan gelen sıra masaları tamir ediyoruz. Eski okulumuzda imkânlarımız, atölyelerimiz yoktu ve okulumuz küçüktü. Tamir bile edemeyeceğimiz kadar imkânlar kötüydü. Devletin destekleriyle bugün bu büyük okulda atölyelerimiz var. Yeterince malzememiz yok ama öğretmen, müdür ve öğrencilerin çabasıyla bugün kendi imkânlarımızla sıra ve masa tamiratı yapıyoruz. Biz burada sadece tamirat yapmak istemiyoruz, üretime geçmek istiyoruz. Devletimizin katkılarıyla bize makineler, malzemeler geldikçe üretim yapacağız ve faaliyet halinde olacağımıza inanıyoruz. Desteklerini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.