Şırnak dağlarında ceylanlar gezecek

Şırnak dağlarında ceylanlar gezecek

Şırnak'ta ceylanların eski yaşam alanlarına yeniden yerleşmesi için çalışma başlatıldı.

ŞIRNAK - Şırnak Orman ve Su işleri İl Müdürlüğü ile Şırnak Valiliği projesi kapsamında ceylanların eski yaşam alanlarına yeniden yerleşmesi için çalışma başlatıldı.

 

Orman ve Su İşleri Başkanlığı Yabani Hayatı Koruma Dairesi Başkanı Cihangir Altun,ceylanların eski yaşama alanlarına yeniden yerleştirilmesi projesi kapsamında beraberindeki Orman ve Su İşleri 15. Bölge Müdürü Ayhan Deligöz ve Şırnak İl Müdürü Orhan Kalay ile Şırnak Valisi Hasan İpek’i ziyaret etti.

 

Altun, yaklaşık 80 yıldır Şırnak’ın İdil ilçesinde ceylanların görülmediğini ifade ederek, teknik ekiplerce yapılan çalışmalarda ceylanların yaşam alanların uygun bölgeler belirlendiği ve bu alanlara ceylanların yerleştirileceğini belirtti.

 

Vali İpek de ceylanların yerleştirilmesinin Şırnak İli için artı değer olacağını söyleyerek, “Ceylanların ilimizde eski yaşam alanlarına yerleştirilmesi, doğa turizmi potansiyeli yüksek olan Şırnak’a artı değer katacaktır. Yaban hayatının gelişmesi ve yöre halkının bilinçlenmesi noktasında valilik olarak projeye her türlü desteği vereceğiz.”dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.