Şırnak HÜDA PAR'dan tesettür açıklaması

Şırnak HÜDA PAR'dan tesettür açıklaması

Silopi ilçesinde HDP'nin kadına şiddet eylemlerinde çarşafın, kadına kölelik simgesi olduğunu deklare etmesi, Şırnak HÜDA PAR İl Başkanlığı tarafından yazılı basın açıklamasıyla kınandı.

ŞIRNAK-Şırnak Hür Dava Partisi ( HÜDA PAR) İl Başkanlığı, yazılı basın açıklaması yaparak, 25 Kasım günü Şırnak’ın Silopi ilçesinde HDP’li bir kadın grubu tarafından, kadına şiddet eylemlerinde çarşafa yapılan hakarete sert tepki gösterdi.

Yapılan açıklamada, Silopi ilçesinde İslam’ın mukaddesatına direk ve fiili yapılan saldırının, söz konusu güruhların, din düşmanlıklarında vardıkları aşamaya dikkat çekildi.

Çarşafın  alimlerimizin çoğunluğuna göre İslam’ın örtünme farziyetini en güzel şekilde yerine getiren örtünme şekli olduğu belirttiklerinin vurgulandığı  açıklamada, “Şırnak, Cizre, Silopi gibi ağır örtünme hassasiyetinin olduğu şehirlerimizde, çarşaf bir fariza olmakla beraber, yıllardan beri süre gelen oturmuş, güzel bir adet ve gelenektir. Bunu yapanlar başta İslam’a, İslam’ın farizalarına, halka, halkın geleneklerine ve özellikle örtülü tüm Müslüman kadınlara bir hakaret, bir saldırı, bir şiddet ortaya koymuşlardır’’ ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.