Şırnak Kaymakamçeşme köyü kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları

Şırnak Kaymakamçeşme köyü kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Şırnak Merkeze bağlı Kaymakamçeşme (Kenya Keymekam) köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından organize edilen  Şırnak merkeze bağlı Kaymakamçeşme (Kenya keymekam) köyünde düzenlenen “Eşsiz Önder Hz.Muhammed (sav) “ temalı Kutlu Doğum etkinliği, civar köylerden Peygamber aşıklarının katılımıyla,   yağış ve soğuk havaya rağmen coşkuyla gerçekleşti.

Mevlit alanına “ Özgürlük ve Kurtuluş Önderi  Hz.Muhammed, Ay güzelliğini senden almış gül kokulu gül Muhammed “pankartları asıldı. Kutlu Doğum programı   köy meydanında toplanan erkek ve kadınlar için ayrı yerler tahsis edildi.

Sunuculuğunu  Asım Özalp  yaptığı program,  Ebubekir Aksak’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Kaymakamçeşme mevlit grubu mevlid-i şerif okudu.

Sık sık tekbir ve salavatların eksik olmadığı programda, Mevlit okunurken yağan yoğun kar, etkinliğe katılanları zor durumda bırakırken, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle etkinliğe nedeniyle bir süre ara verildi.

“Mevlide kar engeli “

Kar yağışının biraz dinmesinin ardından Kaymakamçeşme kız ilahi grubu ilahiler seslendirdi. Kız ilahi grubundaki Semanur’un okuduğu “Ey Resul” adlı şiiri okuduğu sırada  katılımcılardan bazılarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Kız ilahi grubunun ardından kar yağışı dinmeyince platform görevlileri katılımcılara şemsiye dağıttı.

Kar yağışı sürerken   programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar Molla Beşir Şimşek, hem konuşma hem de duayı bir arada yapmak zorunda kaldı.

“ Peygambere olan sadakatin mükafatı mutlaka ahrette olacaktır ”

Şimşek, yaptığı konuşmasında, bugün burada bu soğukta toplanan gencisi yaşlısı, çocuklarıyla gelen ve gösterdikleri Peygamber sevgisinin, sadakatin Allah nezdinde mutlaka mükafatının olacağını söyledi.

 Şimşek konuşmasında, kıyamet gününde bu dağların bu güne şahitlik edeceğini belirterek   “ Şunu da unutmayın kardeşlerim.Peygamberiniz de sizin için çok eziyet çekti. Demeyin biz burada soğukta bekliyoruz, Peygambere bir minnetiniz olmasın. Allah’ın Peygamberi hayatını biz ümmetin kurtuluşu  için feda etmiştir.Soğukta sıcakta Resulallah hem dünya hem de ahrette kurtuluşumuz için tüm hayatını bize kurban etmiştir. Biz burada yaptığımız fedakarlık çok kıymetlidir ama unutmamalıyız ki Allah’ın Resulü her zaman böyle sıkıntı ve fedakarlıkta bulundu. Biz de buradan diyoruz ki ‘Ya Resulallah her ne kadar biz gözlerimizle görmesek bile, senin yaptığın zahmetli ve meşakkatli hayatını, biz de burada bu dağların arasında sana şükrümüzü idrak ediyoruz. Her ne kadar seni görmesek bile seni iyi biliyoruz ve seni çok seviyoruz”

“ Allah bu toplanmayı bizim beraberliğimize vesile kılsın “

Şimşek, konuşmanın sonunda, “Allah sizin aşkınızı, muhabbetinizi artırsın.Allah sizi ve bizleri de Peygamberine yoldaş, arkadaş ve komşu eylesin.Ya Rabbi sen şahit ol bunca anne çocuğuyla, ihtiyar torunuyla gelmiş, bu soğukta senin aşkın için, Resulüne olan sadakati için buradalar. Sen bu manzaraya şahit ol ya Resulallah.Ya Rabbi sen bizi Resulünün sünnetinden ayırma, onun aşkını bizim kalbimizden son günümüze kadar hepimizin içinden çıkarma. Bu toplanmamızı birliğimize, beraberliğimize ve  kardeşliğimize  vesile kıl” diye dua ve niyazda bulundu.

 Kar yağışının etkisini yoğun şekilde artırması nedeniyle program   bitirildi.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.