Şırnak Kumçatı beldesi kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları

Şırnak Kumçatı beldesi kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Cami-Der tarafından, Şırnak’ın Kumçatı (Dergüle) beldesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu’na üye Cami-Der tarafından organize edilen Şırnak Merkeze bağlı Kumçatı (Dergule) beldesinde “ Eşsiz önder Hz.Muhammed(sav)” temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum programı, civar ilçe ve köylerden gelen Peygamber aşıklarının katılımıyla büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Şırnak’tan ve civar köylerden gelen Peygamber aşıkları, ellerinde tevhit bayrakları ve tekbirlerle mevlit alanına geldikleri görüldü.

Program saat 13.30’da belde meydanında toplanan Muhammed aşıkları için erkek ve kadınlar için ayrı yerler tahsis edildi.

Sık sık tekbir ve salavatların eksik olmadığı programda, mevlit alanında “Eşsiz önder Hz.Muhammed Mustafa(sav) ile Özgürlük ve kurtuluş önderi Hz.Muhammed pankartları  asıldı.

Sunuculuğunu Asım Özalp’ın yaptığı etkinlik, Ömer anık’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Kumçatı Mevlit grubu mevlid-i şerif okudu.

Ardından Özlem Ajans sanatçısı Salih Gözüngü ve Siirt ilahi grubu seslendirdiği ilahilerle katılımcıları ezgilerle coştururken, nakarat bölümlerine de iştirak ettikleri görüldü.

“Burada toplanmamızın sevabı namaz ve oruçtan daha faziliyeti vardır”

İlahilerden sonra programa konuşmacı olarak katılan bölge alimlerden Molla Kerbela Şanlı, Allah (cc)’nun  Kur’an-ı Kerim’de Peygamberlerinden Yayha ve İsa’nın  veladetlerini kutladığını söyledi..

Ayet ve Hadislerden örnekler veren Şanlı  şöyle dedi; “ Son Peygamber olan Muhammed Mustafa’ya Dergüle (Kumçatı ) meydanından salat ve selamlarımızı gönderiyoruz.Burada toplanmamızınla o kadar hayır kazanıyoruz ki, ne oruçla ne de namazla bu mükafatı kazanamayız. Allah-u Teala Hadis-i Kudside   bu konu ile igili şöyle ferman buyuruyor; “Benim sevgim, benim rızam  için birbirini sevenler ve toplanıp birbirlerine nasihat edenlere sevgim vacip olmuştur.” İşte biz de sırf Allah rızası ve Peygamberinin sevgisi için toplanıp işimizden gücümüzden feragat edip toplandık. Onun rızasının dışında hiçbir güç için toplanma şansımız olamaz.Bu vesile ile Allah (cc) bize bunun mükafatını verecektir”

“Her zamankinden daha çok onun sünnetine sarılmamız gerekmektedir”

Her zamankinden daha çok Peygamber Efendimize ihtiyaç duyulduğu bir devir yaşandığını belirten Şanlı, onun hayatını ve yaşam metodunu kendimize rehber edinmemiz gerektiğini sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından ilahi sanatçılarının seslendirdiği birbirinden güzel ilahi ve ezgilerle devam eden programda, katılımcılardan bazıları halay çekti.

Programda ayrıca Kutlu Doğum ayı münasebetiyle düzenlenen salavat kampanyasında Kumçatı (Dergule) beldesinde okunan salavat ve zikirler de açıklandı. Buna göre 10 milyon 983 bin 247 salavat, 51 bin Kelime-i tevhit, 30 bin 33 Yasin-i Şerif ve 20 hatm-i şerif okundu.

Program Molla Mesut Şimşek’in yaptığı duayla son buldu.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.