Şırnak merkezli FETÖ operasyonu: 17 gözaltı

Şırnak merkezli FETÖ operasyonu: 17 gözaltı

Şırnak merkezli 12 ilde yapılan FETÖ operasyonunda 17 şüpheli gözaltına alındı

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığında FETÖ’nün TSK içindeki yapısına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında Şırnak olmak üzere Diyarbakır, Çorum, Ankara, Mersin, Elazığ, Van, Muş, Erzincan ve Kütahya’da olmak üzere 17 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün TSK'daki mahrem yapısına yönelik soruşturma çerçevesinde, Şırnak merkezli 12 ilde 21 şüpheli kişiye yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

FETÖ üyelerinin birbiriyle görüşmelerinde örgütsel irtibatlarını gizlemek ve görüşmelerinin dikkat çekmemesi amacıyla askeri personelin örgüt içerisinde ‘mahrem imam’ olarak tabir edilen şahıslar tarafından ankesörlü/büfe telefonlarından yapılan ardışık arama ile birbirleriyle irtibat kurdukları tespit edilen şahıslardan 17'si yakalandı.

Şahıslardan bir teğmenin Çorum'da, bir astsubayın Diyarbakır'da, 8 astsubayın Ankara'da, bir astsubayın Mersin'de, bir astsubay ve bir uzman çavuşun Elazığ'da, bir astsubayın Van'da, bir astsubayın Muş'ta, bir uzman çavuşun Erzincan'da, bir uzman çavuşun da Kütahya'da gözaltına alındığı öğrenildi.

4 askeri personeli yakalama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.