Şırnak Sağlık Sen: Yükselme sınavı iptal edilsin

Şırnak Sağlık Sen: Yükselme sınavı iptal edilsin

Sağlık Sen Şırnak Şubesi, 28 Haziran’da Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının, Van ve İzmir’de soru kitapçıklarının kaybolması nedeniyle iptal edilmesi talebinde bulundu.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık Sen) Şırnak Şube Başkanlığı, 28 Haziran’da Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının, Van ve İzmir’de soru kitapçıklarının kaybolması nedeniyle sınavların şaibeli olduğunu ve sınavın iptal edilmesi gerektiğini talep etti.

Sağlık Sen Şırnak Şube Başkan Vekili Sabgatullah Anmal, görevde yükselme ve unvan değişiklik sınavının 28 Haziran 2015 tarihinde yapıldığını, fakat Van ve İzmir’de soru kitapçığının kaybolması nedeniyle sınavın şaibeli olduğunu belirterek, “28 Haziran 2015 tarihinde yapılan sınav, geçmiş sınavlara nazaran görevde yükselme ve unvan sınavı daha zordu. VHKİ-Memur –Şoför-Şube Müdürü-Şef soruların yüzde 80’i aynıdır. Mezun oldukları öğrenim düzeyleri bakımından farklılık gösteren bu gruplara aynı soruların nasıl bir mantıkta sorulduğunu da izaha muhtaç bir durum ortaya çıkarmıştır.” dedi.

Sağlık Bakanlığı yetkilerinin adeta sınavın önüne geçmek istediklerini vurgulayan Anmal, açıklamasının devamında, “Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı, çalışanların görevde yükselmesinin önüne mi geçmek istiyor? Sağlık çalışanları uzun yıllardır bekledikleri bu sınavın iptali ve yeniden tekrarlanması için Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulunuyoruz. Sağlık çalışanları hayal kırıklığına uğratan sınav sonucunda, Bakanlığın oluşan mağduriyeti giderecek tedbirleri alacağını temenni ediyoruz. Van ve İzmir’de soru kitapçıkları kaybolması akılarda soru işaretleri ve bir çok şaibeyi beraberinde getireceğinden dolayı sınavın iptal olması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Anmal ayrıca, ilgili konuların incelenmesi ve iptali konusunda netice alana kadar konun takipçisi olacaklarını belirtti.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.