Şırnak'ta 1 PKK'li öldürülürken çok sayıda silah ele geçirildi

Şırnak'ta 1 PKK'li öldürülürken çok sayıda silah ele geçirildi

Şırnak’ta bir evin bodrum katına yapılan baskında bir PKK’li öldürülürken biri de sağ yakalandı.

Şırnak'ta düzenlenen operasyonda bir evin bodrum katında tespit edilen bir PKK’li öldürüldü biri de sağ yakalandı. Bodrumda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Kent merkezinde 14 Mart'ta başlayan ve 3 Haziran'da sona eren operasyonun ardından başlatılan arama tarama çalışmaları devam ediyor. Yeni Mahallede tespit edilen bir evin bodrum katına operasyon yapıldı. Yaşanan çatışma sonucunda bir PKK’li öldürülürken diğeri de sağ yakalandı. Bodrumda ise 6 adet AK-47 kaleşnikof silah, 1 adet biksi uzun namlulu silah, 9 adet  el bombası, 3 adet el yapımı patlayıcı (eyp), 1 adet kanas uzun namlulu silah, 2 adet roketatar ve bu silahlara ait çok sayıda fişek ve mühimmat ele geçirildiği belirtildi.

Ayrıca 3 Haziran - 17 Ağustos tarihleri arasında daha önce çatışmalarda öldürülen 23 PKK'li cesedi bulunurken, 8 PKK'li de çıkan çatışmalarda öldürüldü, 37 PKK'li de sağ yakalandı. Arama tarama faaliyetlerinde 409 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyon genelinde PKK’lilere ait 96 adet kaleşnikof, 1 adet m 16 silah, 6 adet keskin nişancı silahı, 7 adet tabanca, 72 adet tabanca şarjörü, 22 bin fişek, 1 havan ve mühimmatı 76 roketatar ve mühimmatı, 88 havan mermisi mühimmatı, 38 el bombası, 291 eyp, 80 kilogram amonyum nitrat, 17 hücum yeleği, 17 telsiz, 5 adet dizüstü bilgisayar, 6 dürbün, 15 adet av tüfeği, 21 gaz maskesi, çok sayıda yaşam ve tıbbi malzeme, 2 tıbbi cihaz ele geçirildiği bildirildi. (İLKHA)





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler