Şırnak'ta 3 bombalı araç imha edildi

Şırnak'ta 3 bombalı araç imha edildi

Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK'liler tarafından bombalı eylemlerde kullanılmak üzere hazırlanan 3 araç güvenlik güçleri tarafından imha edildi.

Şırnak'ın Silopi ilçesi  Cudi dağı kırsalı Kösreli mevkiinde, PKK'liler tarafından bombalı eylemlerde kullanılmak üzere hazırlanan 3 araç güvenlik güçleri tarafından imha edildi.

Alınan bilgilere göre, Şırnak-Silopi  arasında bulunan Cudi Dağı Kösreli mevkiinde PKK'liler tarafından bombalı eylemlerde kullanılmak üzere 3 aracın hazırlandığı bilgisi üzerine harekete geçen 23.Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, verilen adrese operasyon düzenledi.

Yapılan operasyonda PKK'lilerin 26 Ağustos tarihinde Cizre ilçesine iş makinesi ile yaptığı bombalı araçla aynı özelliği taşıyan  1 damperli kamyon, 1 otomobil ile 1 jip araç tespit etti.

Güvelik güçleri, damperli kamyonun içinde 5 ton patlatılmaya hazır patlayıcı ile bulurken, kamyonun Silopi ilçesinde eylem hazırlığında olduğu değerlendirildi.

Diğer iki aracın ise başka eylemlerde kullanmak üzere bekletildiği belirtildi.

Araçlar, olay yerine gelen İl Jandarma Komutanlığı bomba imha ekipleri tarafından imha edildi.

Ayrıca kırsal bölgede yapılan aramalarda PKK'lilere  ait bir mağarada çok sayıda yaşam malzemesi ve araçların patlatılmasını güçlendirmek için çok sayıda akaryakıta el konularak imha edildi. (İLKHA)

 

 

 











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.