Şırnak’ta ‘Z Kütüphane’ açılışı yapıldı

Şırnak’ta ‘Z Kütüphane’ açılışı yapıldı

ÇOGEP projesi kapsamında Şırnak Merkez Çok Programlı Anadolu Lisesinde yapımı tamamlanan Z Kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa 81 ilde yürütmüş oldukları ‘Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı’ (ÇOGEP) kapsamında il merkezinde bulunan Merkez Çok Programlı Anadolu Lisesinde yapımı tamamlanan Zenginleştirilmiş Kütüphanenin (Z Kütüphane) açılışı yapıldı.

Kütüphaneye, 24 Mart 2016’da hayatını kaybeden Polis Memuru Osman Belkaya’nın ismi verildi.

Kütüphanenin açılışını gerçekleştiren Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, kütüphane açılışındaki asıl amacın, gençlerin öğrenme ve araştırma becerilerini geliştirmek ve verimli zaman geçirmelerini sağlamak olduğunu belirterek, “Gençlerimizin suç ortamlarından uzak kalmalarını ve tarih bilinci ile geçmişimizden güç alarak geleceğe emin adımlarla yürümelerini sağlamak istedik. Bu çalışma, öğrencilerimizin daha kaliteli eğitim ortamlarında eğitim-öğretim hizmetlerine ulaşmalarını sağlayacaktır.’’ ifadelerini kullandı

Açılışın ardından Merkez Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde görev yapan öğretmenlerle özel bir toplantı da gerçekleştiren Vali Aktaş, öğretmenlerin talep ve ihtiyaçlarını dinledi. Vali Aktaş, bu ihtiyaçların en kısa sürede giderilmesi noktasında yetkililere talimat verdi. (Ahmet Uçar – İLKHA)













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.