Şırnak Valiliğinden Botan çayı uyarısı

Şırnak Valiliğinden Botan çayı uyarısı

Şırnak Valiliği, 15 Mart-15 Ekim tarihleri arasında vatandaşların Botan Çayı’na yaklaşmamaları konusunda uyarıda bulunarak, baraj kapakların program dışında düzenli olarak açılıp kapanabileceğini bildirdi.

Şırnak Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada,15 Mart-15 Ekim tarihleri arasında  vatandaşların Botan Çayı’na yaklaşmamaları uyarısında uyardı.

Açıklamada, Devlet Su İşleri  10.Bölge Müdürlüğü’nün Alkumru Barajı konulu yazısında, havaların yurt genelinde ve Botan Nehri havzasında ılıman geçmesi ve yağışlar ile birlikte son zamanlarda Botan Çayı’na gelen su miktarında nispi artış olduğu, bu durumun daha erken tarihlerde göl havzasındaki su seviyesinin yükselmesine yol açacağı belirtildi.

Açıklama, “ Muhtemel akımlar ile su seviyesinin yükselmenin belirlenen tarihten önce gerçekleşmesi halinde Mart ayının ikinci yarısı  veya Nisan ayında normal işletme programı dışında kontrollü olarak baraj kapaklarının açılması zorunlu hale gelebilecektir. Feyzan dönemi süresi boyunca 15 Mart-15 Ekim tarihleri arasında ve özellikle yaz aylarında vatandaşların gerek piknik, gerekse serinlemek amacıyla Botan Çayı’nı ve sahilini yoğun olarak kullandığı bilinmektedir.Vatandaşlarımızın belirtilen dönemde  Botan Çayı’na yaklaşmamaları can ve mal güvenliği açısından büyük önem arz etmektedir” ifadelerine yer verildi.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.