Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Organize  Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulundu

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulundu

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, 2008 yılında kurulan ve bir türlü faaliyete geçmeyip atıl vaziyette duran Şırnak Organize Sanayi Bölgesi’nde(OSB) incelemelerde bulundu.

Şırnak’ta 2008 yılından beri kurulan ve bir türlü faaliyete geçmeyen Şırnak Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulunan Vali Su, OSB’de  yeniden üretime geçilmesi için çalışmaların en kısa sürede başlayacağını söyledi.

Vali Su, beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kazım Zan, Emniyet Müdürü Celal Sel, Bilim Sanayi ve Teknoloji  İl Müdür Vekili Abdulgaffar Erkuş ile Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Gnel Sekreteri Cihat Sakın, Şırnak-Cizre karayolu üzerindeki Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulundu.

2008 yılında kurulan OSB hakkında  bilgi alan Vali Su, 17 parselden oluşan bölge OSB içindeki  ara yolların yapılması ve parselin alt ve üst yapı çalışmalarının tamamlanması için ilgililere talimat verdi.

Bölgeyi yatırımcılar için cazip hale getireceklerini belirten Vali Su, İl Özel idare yetkililerine, her parselin durumunu belirlemek için teknik çalışma yapılmasını istedi.

Vali Su, daha sonra OSB’deki tek üretim yeri olan mermer fabrikasını ziyaret ederek, işletmeci Hişar Osal, ile bir süre sohbet etti. Osal, 2008 yılında kurduğu fabrikasını bir süre çalıştırdıktan sonra kapattığını, ancak çözüm süreci ile birlikte 2 yıldır tekrar fabrikanın üretime geçtiğini söyledi.

Şırnak ve çevresinde çıkarılan mermeri dünyaya tanıtmak ve ihracat yapmak istediklerini anlatan Osal, OSB’yi yeniden ayağa kaldırmak için alt ve üst yapı çalışmalarının yapılması gerektiğini belirtti.

Çözüm süreci ile birlikte gidilemeyen dağlardan taş kaliteli  l mermer çıkarabileceklerini belirten Osal, “Dağlar güvenli olursa bizim taş çıkarma problemimiz de ortadan kalkar.Hem araştırma konusunda, hem de taş çıkarma konusunda, çözüm süreci bize avantaj sağlar.Sadece bize değil, yurt içi ve yurt dışından gelecek girişimleri de bölgeye çekme imkanı doğar. Bölgenin kalkınmasına büyük etkisi olur.” dedi.

Osal, ayrıca Irak’a ihracat yapmaya başladıklarını kaydederek, 8 kişinin çalıştığı fabrikada ileriki zamanda 40 kişinin çalışabileceğini sözlerine ekledi.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler