Şırnak Valisi olayların bilançosunu açıkladı

Şırnak Valisi olayların bilançosunu açıkladı

Şırnak Valisi Hasan İpek, son günlerde Şırnak'ta yaşanan sokak olaylarının bilançosunu açıkladı.

ŞIRNAK- Şırnak Üniversitesinin 2014/2015 yılı eğitim öğretim yılının 6.Akademik açılışında konuşan Şırnak Valisi Hasan İpek, son günlerde yaşanan şiddet olaylarının sebebiyet verdiği maddi zararlar hakkında bilgi verdi.


 

Eski Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Şırnak Üniversitesinin 6.Akademik 2014/2015 eğitim öğretim yılı açılışını yapmak üzere Üniversitenin davetlisi olarak dün Şırnak’a gelmişti.


 

Özel bir otelin konferans salonunda gerçekleşen programa, Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan, eski Milletvekillerinden Fehim Adak, Şırnak Valisi Hasan İpek, öğretim üyeleri, kurum müdürleri ve öğrencilerle vatandaşlar katıldı. Programında son yaşanan olayları ele alarak bir konuşma yapan Vali Hasan İpek, Şırnak’ta ölüm hadisesinin olmamasının sevindirici olduğunu, Üniversite öğrencilerinin yaşanan olaylarda olmamasının da ayrıca önemli bir gelişme olduğunu belirtti. 


 

Vali İpek, Şırnak’ta yaşanan olaylardan sonraki zarar ziyan hakkında bir bilanço açıkladı. “Yaşanan olaylarda 71 resmi araç ve 19 özel araç hasar görmüştür.12 Emniyet binası 23 okul ve 25 diğer kamu binası hasar gördü.8 özel konut ve 102 özel işyeri hasar gördü. Yine 18 kamu personeli ve 4 sivil vatandaşımız yaralandı. Bu olaylar esnasında 17 gözaltı oldu, bunlardan 3 tanesi tutuklandı. Bu vahim olaydan binlerce insanın provoke edildiği olaylarda  34 vatandaşımız hayatını kaybetmiş olup, Allah’a şükür ilimizde herhangi bir ölü çıkmaması bizi memnun etmiştir.” diye konuştu.

 

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ali Akmaz ise konuşmasında,  “2008 yılında başladığı dönemden bugüne 6. yılına girilen Üniversitemizde beş sempozyum gerçekleştirdik. Beş akademik personelle başladığımız eğitime bugün 271 akademik kadroya ulaştık. Kadromuzun 10’u profesör, 4’ü doçent, 42’si yardımcı doçent,76’sı öğretim görevlisi,16’sı okutman ve diğer 140’ı da fiili eğitime katkı yapman elamanlardır.” dedi.


 

Programın sonunda Üniversitesinin 2014/2015 yılı eğitim öğretim yılının temsili İlk dersi Recai Kutan tarafından verildi. Kutan, katılımcılara hitaben kendi hayat hikayesini anlatırken öğrencilere tavsiyelerde bulundu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.