Şırnak Valisi'nden karanlık odaklar iddiası!

Şırnak Valisi'nden karanlık odaklar iddiası!

Cizre'deki olaylar ve son günlerde medyada kendisiyle ilgili yer alan haberlerle ilgili konuşan Şırnak Valisi İpek, Şırnak'ın yıllardır laboratuvar olarak kullanıldığını savundu

Şırnak Valisi Hasan İpek, "Şırnak, maalesef 1900'lü yılların başından beri bazılarının laboratuvarları haline gelmiş. Her türlü projelerini Şırnak'tan başlatarak, sürekli sıkıntılı bir hale getirmişler" dedi.

Vali İpek, Dicle Kalkınma Ajansı'nca (DİKA) bir otelde düzenlenen "Kentsel ve Çevresel Altyapının İyileştirilmesi Mali Destek Programı" toplantısının açılışında yaptığı konuşmada 1917 yılında bölge halkını birbirine düşürmek isteyen İngiliz ajanı Lawrence'yi Şırnaklıların kovduğunu anımsatarak, bugün de aynı şekilde bölgede bu tür odakların varlığına dikkati çekti.

Barış ve kardeşlik ortamının hakim olmasıyla Şırnak'ın kalkındığına değinen İpek, "Şırnak halkı, bu oyunlardan başını kaldırabilirse 5 yılda Türkiye'nin ilk 20 ili arasına mutlaka girecektir. 10 yıl içinde en kalkınmış ilk 10'a mutlaka girecektir" ifadesini kullandı.

"GÖLGE ETMESİNLER"

"Şırnak, hanımını koluna takıp, çocuğuyla sokağa çıkamaz hale getirmek isteyenlere karşı dimdik ayakta duracak. Ülkenin en başarılı, zeki ve ülkesini en fazla seven insanların bulunduğu illerin başında Şırnak gelir" diyen İpek, şöyle devam etti:

"Sağıyla soluyla, şu siyasi görüşüyle bu siyasi görüşüyle, kimsenin Şırnak'la uğraşmamasını temenni ediyorum. Sahile bakarak, kafayı çekerken, tweet atmak, bilmem nerede ne yaparken, Şırnak hakkında laflar söylemek, bunlar boş ve yanlış şeyler. Şırnak'ı düşünen insanlar gelsinler, nasıl hizmet edilir görsünler. Eğer bir hayır işleyecekler ise ya gölge etmesinler ya da gelsinler Şırnak için bir taşı, bir taşın üstüne koysunlar."

"ŞIRNAK BELEDİYE BAŞKANI VALİ'YE SAHİP ÇIKTI!"

Şırnak Belediye Başkanı Serhat  Kadırhan ise bir gazetede Vali İpek ve HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ile ilgili yayımlanan haberin doğru olmadığını savundu.

"Haberde 'Cizre’de meydana gelen olayların fitilini yapmış oldukları bir görüşme ile alevlemişler' gibi yansıtılmış" diyen Kadırhan, şöyle konuştu:

"Bu haberi yapan gazetenin habercisi ve yayın yönetmeninin daha dikkatli olmalarını istiyorum. Yani bu savaş dilidir. Kesinlikle gerçeği yansıtmayan, milletvekilimizi ve valimizi hedefe koyan bu tip yansımalar savaş dilidir. Biz barışın hakim olmasını istiyoruz."

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş ise Vali İpek'in Şırnak'ta göreve başladığı günden bugüne, kentte huzur ve güvenliği sağladığını iddia etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler