Şırnak ve Mardin'de 9 PKK'li öldürüldü

Şırnak ve Mardin'de 9 PKK'li öldürüldü

Şırnak ve Mardin'de devam eden operasyonlarda 9 PKK'li öldürüldü.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, dün çıkan çatışmalarda Şırnak'ta 6, Mardin'in Nusaybin ilçesinde ise 3 PKK'linin öldürüldüğü bildirildi.

Şırnak'ta devam eden çatışmalarda dün 6 PKK'linin öldürüldüğü toplamında öldürülen PKK'lilerin sayısının 474'e yükseldiği, 4 Kaleşnikof ve bu silaha ait 36 adet şarjör ile 2 bin 25 fişek, 3 el bombası, bir keskin nişancı tüfeği dürbünü ele geçirildi. Oprasyon bölgesinden kaçmaya çalışan PKK'lilerin 2 binayı yaktıkları toplam yakılan bina 145'e ulaştı. Ele geçirilen 7 el yapımı patlayıcının imha edildiği toplam imha edilen el yapımı patlayıcının bin 388 olduğu kaydedildi.

Açıklamada, Nusaybin'de devam eden operasyonlarda 3 PKK'linin öldürüldüğü toplam öldürülenlerin sayısının 498'e çıktığı bildirildi. Operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan PKK'lilerin 5 bina yaktığı toplam yakılan binanın 99 olduğu, toplam imha edilen el yapımı patlayıcının sayısının ise bin 96 olduğu ifade edildi.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde Geçici Köy Koruculara yönelik bambalı araçla yapılan saldırıda bir PKK'linin öldürüldüğü bir kişinin de yaralı olarak yakalandığı bildirildi. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.