Şırnak'ı toz bulutu sardı

Şırnak'ı toz bulutu sardı

Suriye tarafından gelen toz bulutunun ikindi vakitinde yoğun hale gelmesi sebebiyle, kentte hayat olumsuz etkilenirken, sürücüler farlarını yakmak zorunda kaldılar.

ŞIRNAK-Şırnak kent merkezi bugün Irak ve Suriye üzerinden gelen yoğun toz bulutu altında kaldı. Toz bulutu kentte hayatı olumsuz etkilerken görüş mesafesini de düşürdüğü görüldü.

 

Suriye tarafından gelen toz bulutunun, ikindi vaktinde yoğun hale gelmesi sebebiyle sürücüler farlarını yakmak zorunda kaldılar.

 

Özellikle Suriye sınır boyundaki ilçe ve köylerde ile İpek yolunda oluşan yoğun toz bulutu hayatı olumsuz yönde etkilerken, gündüz vaktinde sürücüleri far yakmak zorunda bıraktı.

 

Uzmanlar, böylesi tozlu günlerde özellikle nefes darlıkları olan hastaların dışarı çıkmamaları konusunda uyarılarda bulunarak, aksi taktirde hastalıkları daha da artacağı uyarısında bulunuyorlar.

 

Konu hakkında bilgi veren Şırnak Devlet Hastanesi göğüs hastalıkları uzmanı Çiğdem Özbey, kentin zaman zaman Irak ve Suriye üzerinden gelen toz bulutlarının etkisinde kaldığını belirterek, “Toz bulutlarının özellikle astım hastalar ve yaşlılar üzerinde etkilidir. Toz bulutunun etkili olduğu günlerde hastalarımızın özellikle astım hastaları ve yaşlıların dışarı çıkmamalarını istiyoruz.’’ şeklinde konuştu. (M.Şerif Aşkın/Ekrem Payan-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.