Şırnaklı boksörler Wushu Türkiye şampiyonasına hazırlanıyor

Şırnaklı boksörler Wushu Türkiye şampiyonasına hazırlanıyor

​Şırnaklı boksörler 4 Şubat'ta Antalya’da yapılacak olan Wushu Türkiye şampiyonasına hazırlanıyor.

4-14 Şubat tarihleri arasında Türkiye Wushu Federasyonu (TWF) tarafından minikler, yıldızlar, gençler, büyükler bay, bayan, qinda, sanda ve taolu dallarında gerçekleştirilecek olan Türki̇ye Wushu Şampiyonasına Silopi’den Şırnak ilini temsil edecek 9 sporcu katılacak.

Silopi Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’nün spor salonunda Hüsnü Ersarı antrenörlüğünde yaklaşık 4-5 aydır hummalı bir çalışmayla Antalya’da gerçekleştirilecek olan Wushu-Qinda-Sanda Türkiye Şampiyonasına hazırlanan Şırnak’lı sporcular, Şırnak ilini en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyorlar.

Turnuvaya 8-9 sporcuyla katılmayı deflediklerini belirten Wushu Antrenörü Hüsnü Ersarı, "Wushu antrenörüyüm. Son 4 yıl içerisinde burada wushu çalışmalarına başladık. Şu anda da iyi gidiyor. 4-14 Şubat 2018 tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek olan wushu-kungfu-Türkiye Şampiyonasına hazırlanıyoruz. Bu turnuvaya 8-9 sporcuyla katılmayı hedefliyoruz. İnşallah bir sıkıntı olmadığı takdirde katılacağız. İyi bir başarı bekliyoruz. Çünkü derece beklediğimiz, şampiyonluk beklediğimiz sporcular var. İnşallah bunları gerçekleştiririz. Ümidimiz oradan boş dönememek ve inşallah güzel bir derece ile dönmek." dedi.

Kısıtlı imkânlarla çalıştıklarını dile getiren sporculardan Gizem Yıldız, "Burada wushu-sanda –qinda maçlarına hazırlanıyoruz. Arkadaşlarımızla beraber burada çok büyük çaba harcıyoruz. İmkânlarımız da kısıtlı. Gerçekten etrafta, hani boksa dair, pek şey bulunmamaktadır. Keşke devletimiz buna daha çok olanak sağlasa. İnşallah Antalya’dan derece ile döneriz. Arkadaşlarımıza ve kendim içinde bol şans diliyorum. Umarım hepimiz oradan gururla döneriz. Antrenörümüze çok teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Antalya’da başarılı bir derece yapacaklarına inandıklarını ifade eden sporculardan Kemal Demirhan, Ferhat Demirhan ve Mehmet Paksoy da Şırnak'ı en iyi şekilde temsil etmeye çalışacaklarını söylediler.

İLKHA























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler