Şırnak’lı STK’lar Peygambere yapılan hakareti kınadı

Şırnak’lı STK’lar Peygambere yapılan hakareti kınadı

Şırnak’ta faaliyet yürütün Sivil Toplum Kuruluşları, Peygamber Efendimiz (s.a.v) hakaret eden Fransız Charlie Hebdo dergisi ve Türkiye’deki taşeronu Cumhuriyet gazetesine tepki gösterdiler.

Fransız  Charlie Habdo  dergisine düzenlenen  ve   12 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının  ardından, geçen hafta içinde yeniden  yayınladığı karikatürlerle  dini değerlere  hakaretlerine devam etmesi ve Cumhuriyet Gazetesinin karikatürleri kendi sayfalarında yayınlamasına, Şırnak’lı  STK’lar büyük tepki gösterdi.

 

Konu ile ilgili İlke  Haber Ajansı’na konuşan STK yetkilileri yapılan hakareti sert bir dille kınadı.

 

Şırnak Toplumder ‘’ Amaçları İslam dinine leke sürmektir’’

Şırnak Toplumder Başkanı Ekrem Bayık, olayı nefretle kınadıklarını ve kabul edilemez  olduğunu belirterek,yaşanan bu olayın  basit bir olay olmadığını söyledi.

 

İkiyüzlü batılı devletlerin  amacının  İslam dinine leke sürmek olduğunu belirten Bayık “ Bu devletler daha önce farklı yollarla saldırılar gerçekleştirdiler. Dinle oynanmayacağını, alay edilemez  olduğunu bu kutsal değerleri onlar da biliyorlar. Ama bilerek ve planlayarak İslamiyet’i karalamaya çalışıyorlar.Bununla Müslümanların nabızlarını ölçmektedirler.Bunların büyükleri, ağa babaları şeytandır.Onlar da biliyorlar ki İslam hakim olursa ekonomiye, finansa sahip olduğunda bütün dünyaya meydan okuyacaktır. Onlar da bundan çekinmektedir.”  ifadelerini kullandı.

 

Bayık, son olarak Müslümanların bu Siyonist saldırılara karşı sessiz kalmaması ve her platformda tepki koyması gerektiğini söyledi

 

Şırnak-Diyanet-sen; ‘’Bunlar bilinçli yapılan saldırılardır’’

Şırnak Diyanet-Sen Şube Başkan Yardımcısı Abdullah Şanlı da, İslam dininin kutsiyetine yapılan saldırının bilinçli ve planlı olduğuna dikkat çekerek, “Bunlar yaptıkları karikatürlerle bütün İslam alemine hakaret ediyorlar. Bunlar bilinçli yapılan saldırılardır.Bunlar zaman zaman bu saldırılarla Müslümanların nabzını ölçüyorlar.Bu yaptıkları alçakça saldırılarla, kendi yaptıkları kötülükleri örtbas etmek için gerçekleştiriyorlar.Kendi medyaları ile Müslümanları karalama kampanyasıdır.” dedi.

 

Şanlı, Müslümanların bu saldırıya karşı tepkisiz kalmamaları ve bütün medya ayaklarını kullanarak  herkesin  kendi çerçevesinde bu olayı gerek yazılı gerek görsel olarak gündemde tutulması gerektiğini söyledi.

 

Şırnak Nuh Der , “Müslümanların parçalanmışlığından cesaret alıyorlar’’

Şırnak Nuh Eğitim Kültür Sağlık ve  Dayanışma Derneği (Nuh-Der) Başkanı Nurettin Tatar da Fransız Dergisi Charlie Hebdo ve Cumhuriyet Gazetesi’ni kınadı.

 

Tatar, son dönemlerde Müslümanların parçalanmışlığından ve vurdumduymazlığından cesaret alarak  siyonizmin güdümündeki  İslam düşmanlarının daha çok çirkin saldırılar gerçekleştirdiğini söyledi..

 

Bu saldırıların farklı yollardan değişik şekillerde, ama amaçlarının aynı olduğunu belirten Tatar şöyle konuştu:

“Peygamber Efendimiz (sav) aleyhinde Danimarka ile başlayan karikatür saldırıları, küfrün bütün milletleri tarafından sahiplenilmiştir.Özellikle son günlerde Fransa’da Hz Peygambere karşı  küstahça ve adice karikatürler kaleme alınmış ve bu karikatürleri yayınlayan Charlie Hebdo dergisine bütün küfür milleti sahip çıkmış,  dergi bir sonraki sayısında da aynı küstahlığı tekrar etmiştir.Olaydan sonra bütün dünya liderleri basiretsizce, korkakça ve zillet içerisinde Fransa’ya biat edercesine bağlılık bildirmeleri bu küstahları  daha da cesaretlendirmiştir.” dedi.

 

‘’Türkiye’deki bazı medyalar Siyonistlerin ortağıdır’’

Charlie Hebdo dergisinin 60 bin olan tirajının 3 milyona çıktığını anımsatan Tatar, “Aralarında bazı İslam düşmanı medya organları bu dergiye sahip çıkmıştır.Cumhuriyet gazetesi, P24 internet sitesi, Fox  Tv  gibi yayın organları, basın özgürlüğü adı altında bu alçaklığa ortak olmuştur. İslam’ın mukaddesatları karşısında Müslümanlar tepkisiz ve duyarsız kaldıkları müddetçe, bu saldırılar artarak devam edecektir.Dolaysıyla bu alçak  saldırıları durdurup bertaraf etmek için, Müslümanların biran önce birlik olması gerekmektedir’’ ifadelerini kullandı.

 

Müslüman devlet adamlarının zillet içerisinde girmeleri ve küfrün önünde eğilmelerini kabul edilemez bulduklarını ifade etti.

 

Son olarak  Hz. Peygamber’e yapılan her türlü alçakça saldırıyı lanetlediklerini belirten Tatar, “Canımızdan, malımızdan  ve her şeyimizden daha çok sevdiğimiz Peygamberimize yapılan terbiyesizliği lanetle ve nefretle kınıyor, O’nun  davasına sahip çıktığımızı ilan ediyoruz.” şeklinde konuştu.  (İLKHA)  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.