Şırnaklı STK'lardan gazeteci kaçırma olayına tepki

Şırnaklı STK'lardan gazeteci kaçırma olayına tepki

Şırnak'taki sivil toplum kuruluşları, PKK tarafından İLKHA muhabiri Ali Adıyaman'ın kaçırılmasına tepki göstererek, gazetecinin derhal bırakılması gerektiğini belirttiler.

ŞIRNAK - Şırnak’taki Sivil Toplum Kuruluşları, PKK’liler tarafından kaçırılan İLKHA muhabiri Ali Adiyaman’ın kaçırılmasını lanetlediklerini, bu olayın var olan çözüm sürecini baltalamak olduğunu ifade ettiler.

 

Toplumsal Çalışmalar Derneği: Şiddetle kınıyoruz

Şırnak Sivil Toplum Kuruluşlarından, Şırnak Toplumsal Çalışmalar Derneği Başkanı Hacı Galip, yapılan bu tür hareketlerin çözüm sürecine set çekmek, milletin özgür ve gerçek haber almasını engelleme politikası olduğunu söyledi.

 

Galip, “Dünyada var olan savaşlarda bile gazetecilere dokunulmuyor. Hele ki şuan Türkiye’de her iki tarafın benimsediği ve halkın da büyük çoğunluğunun desteklediği çözüm süreci arefesinde bu tür olayların olması gerçekten üzüntü verici ve biz bunu şiddetle kınıyoruz” dedi.

 

Nuh Eğitim Der: Basın özgürlüğü kısıtlanamaz

Şırnak Nuh Eğitim Kültür Sağlık ve Dayanışma Derneği Başkanı Nurettin Tatar, basın özgürlüğünün kısıtlanamayacağını bunu yapanların da ne kadar aciz olduklarını gösterdiğini söyledi.

 

Despotik düşünceye sahip olanların ancak basını susturma cüretini gösterdiğini belirten Tatar, “Biz bu olayı yapanları şiddetle lanetliyoruz. Basın milletin dili, kulağıdır. Toplumun vicdanını temsil eden yegâne kuruluşlardır. Gerçeklerin ortaya çıkmasını istemeyen korkak kesimler de böyle basın mensuplarını darp etmekle, kaçırmakla susturacaklarını zannetmektedirler. Oysa basın hiçbir zaman susmayacaktır. Bunu yapanlar da emeline ulaşmayacaklardır” dedi.

 

Tatar, ayrıca olayın vuku bulduğu yerde kolluk güçlerinin acizliğini, yakın mesafede bile gazetecinin ailesini gidip getirmemekle türlü bahanelerin altına sığınmasının olayın vahametini ve milletçe güvenlik açısından bölgenin içinde bulunduğu durumun acziyetini ortaya koyduğunu belirtti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler