Şırnaklılardan Yemen için başlatılan kampanyaya destek

Şırnaklılardan Yemen için başlatılan kampanyaya destek

​Şırnak’ın Silopi ilçesinde Yemen’de süren açlık krizi nedeniyle başlatılan yardım kampanyasına destek verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı, yaklaşık 4 yıldır süren savaş nedeniyle dünyanın en büyük açlık krizlerinden biri ile karşı karşıya kalan Yemen için Türkiye genelinde “Yemen’e Sessiz Kalma”  başlığıyla yardım kampanyası başlattı. Bu kapsamda Şırnak’ın Silopi ilçesindeki Müslümanlar Cuma namazı çıkışı tüm camilerde Yemen’deki zulme sessiz kalmayarak bütçelerine göre yardımda bulundu.

Kampanya ile ilgili İLKHA’ya açıklamada bulunan Silopi İlçe Müftüsü Hüseyin Elçi, Hazreti Muhammed’in “Müslüman kardeşinin derdini kendine dert edinmeyen bizden değildir” Hadis-i Şerifini hatırlatarak, Yemen başta olmak üzere İslam coğrafyasındaki zulümlere sessiz kalınmaması gerektiğini vurguladı.

Silopi halkının Yemen için başlatılan kampanyaya ilgi gösterdiği için teşekkürlerin ileten Müftü Elçi,

“Bugün bildiğiniz gibi Türkiye’nin her köşesinde Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet vakfı tarafından Yemene yardım kampanyası başlatıldı. Bizde Silopi’de bütün camilerimizde yardım topladık. Yemen’de 22 milyon insan açlıkla karşı karşıyadır. Her Müslümanın mutlak surette elini uzatması gerekir, onların sesini duyması gerekir. Bir kardeşimiz nerede sıkıntı çekiyorsa öbür Müslümanda aynı sıkıntıyı çekmek durumundadır. Çünkü peygamberimiz şöyle diyor, 'Müslüman kardeşinin derdini kendine dert edinmeyen bizden değildir' buyuruyor. Biz Müslümanlar olarak her zaman duyarlı olmalıyız, mazlumun sesini duymalıyız. Mazlumların sesini duymayan insanlığından şüphe etmelidir. Dolayısıyla biz şunu diyoruz ki, yardımlarından dolayı Silopi halkımıza çok teşekkür ediyorum. Onların duyarlılığı bizi son derece memnun etmiştir. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığımıza ve Diyanet vakfımıza burada şükranlarımızı arz ediyoruz.” ifadelerini kullandı

Vatandaşlardan Yusufcan Çağlın ise, Müslümanların zilletten kurtulması için birlik olması gerektiğini ifade ederek, “Yemen zulüm altında. Yemen’de Müslüman kardeşlerimiz her gün, her saniye açıklan ölüyor. İslam coğrafyasında her gün Müslüman kardeşlerimiz katlediliyor. Bu zilletten ve tefrikadan kurtulmamamız için birlik olmamız gerekiyor.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler