Şırnaklıların çöp isyanı devam ediyor foto

Şırnaklıların çöp isyanı devam ediyor foto

Şırnak'ta devam eden sokağa çıkma yasağının 114. gününde Gündoğdu Mahalle sakinleri, mahallerinde toplanmayan çöp ve sağlıksız koşullardan yakındı.

Şırnak kent merkezinde 14 Mart'tan bu yana devam eden sokağa çıkma yasağı süresince evlerini terk etmeyen Gündoğdu Mahalle sakinleri, yasağın 114. Gününde, defalarca aranmasına rağmen ilgililerin çöpleri toplatmamasına tepki gösterdi.

19. Haziran'da İLKHA çıkan haberde belirtilen sorunların devam ettiğini belirten mahalle sakinleri, mahallede hastaların arttığını ve çöplerin gittikçe çoğaldığını dile getirdiler.

Geçen süre zarfında hem Valilik kriz merkezi, hem de 155'in defalarca arandığını hatırlatan Hz. Ömer Cami İmamı Nurettin Tatar, gerekli çözümün bir türlü sağlanmadığını dile getirdi.

" 114 gündür sağlığımız tehdit altında "

Mahalle sakinlerinin hem koku hem de hastalıkla savaştığını belirten Tatar, şunları söyledi:

" Sokağa çıkma yasağı  başladığından bu yana 114 gün geçti. Burada kaldırrılmaya mahallenin çöpleri her geçen gün birikiyor ve sağlıksız koşullarımız günden güne zorlaşıyor, çocuklar hastalanıyor. Artık büyükler de hastalanmaya başladı. Mahalle kokudan ve sineklerden geçilmiyor. Sürekli ilgili kişileri aradığımızda ‘Tamam halledilecek’ deniliyor fakat herhangi bir çözüm bulunmuş değil "

Tatar, mahallelilerin kendilerince çöpleri yakarak çöp sorununu çözmeye çalıştıklarını, fakat bunun da çare olmadığını, yetkililerin bir an önce konuyu çözmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Mahalle sakinlerinden Ramazan İdin de son derece sağlıksız koşullarda 4 ayı geride bıraktıklarını, yetkililerin artık seslerini duymalarını istedi.

Mahallede ikiyüzden fazla insan yaşadığını belirten İdin, " Mahalleliler su ve çöp sorununu kaç seferdir Valilik ve diğer yetkililere iletiyor, fakat bir çözüm bulunmadı. Bizim günahımız mahallemizi terk etmememiz midir? Sadece telefona çıkanlar bizi oyalıyorlar, başka bir şey değil. Çöp kokusundan sineklerden mahalleli her hafta doktora gitmek zorunda kalıyor. Bir an önce ilgililer sesimizi duysun sorunumuzu halletsin istiyoruz " ifadelerini kullandı.

" Devlet Şırnak'ı gözden çıkarmış "

Geride kalan 4 ayın çöp ve susuzlukla geçtiğini anımsatan mahallenin diğer bir sakini Mehmet Tatar da, " Ramazan ayını böyle geçirdik. Yarın Bayram ve ne yazık ki bayramı da böyle susuzlukla, çöple sinekle geçireceğiz. Biz bunu hakketmiyoruz.Daha önce çatışmalar bahane ediliyordu, şimdi çatışmalar da yok. Neden çöpümüz atılmıyor, neden  bize yeterince su verilmiyor. Devlet bizi de gözden mi çıkarmış, şehri gözden çıkardığı gibi " diyerek tepkisini dile getirdi.  (İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler