Şırnak'ta 2'si sorumlu 3 PKK'li öldürüldü

Şırnak'ta 2'si sorumlu 3 PKK'li öldürüldü

Şırnak'ta düzenlenen operasyonda 2'si sorumlu 3 PKK'linin öldürüldüğü bildirildi.

Şırnak merkez Gabar Dağı'nda gerçekleştirilen operasyonda öldürülen 3 PKK'liden 2'sinin sorumlu olduğu açıklandı.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından, dün gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Şırnak Merkez'de icra edilen operasyonda; güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü mensubu teröristler arasında çıkan çatışmada aralarında sözde Gabar cephe sorumlu yardımcısı ve YJA star sorumlusunun da olduğu bölücü terör örgütü mensubu üç terörist etkisiz hale getirilmiş, Kalaşnikof piyade tüfeği, M-16 tiyade tüfeği, Biksi makineli tüfek, 6 el bombası, 4 adet RPG-7 roketatar mühimmatı, 2 adet antitank mayını, 50 kilogram amonyum nitrat ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir." denildi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, Irak'ın kuzeyindeki kamplardan kaçan 4 PKK'linin teslim olduğu belirtilen açıklamada, Muş merkezde yapılan arazi aramasında ise 5 el yapımı patlayıcı, 274 Biksi makineli tüfek fişeği, 100 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış 7 tüp ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildiği kaydedildi.

Irak'ın kuzeyindeki Hakurk/Kani Rash bölgesinde düzenlenen operasyonda tespit edilen 2 mağara ve bir sığınak içerisinde çok miktarda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirildiği ifade edilen açıklamada, Tunceli Ovacık'ta ise icra edilen arazi aramasında tespit edilen 3 sığınak içerisinde çok miktarda tıbbi malzeme ve yaşam malzemesi ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, Bitlis Güroymak'ta icra edilen arazi aramasında da araziye gizlenmiş çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildiği ifade edildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.