Şırnak'ta 44 günde 20 ton patlayıcı imha edildi

Şırnak'ta 44 günde 20 ton patlayıcı imha edildi

Şırnak'ta devam eden operasyonlarda 44 günde 20 ton patlayıcının imha edildiği belirtildi.

14 Mart'tan itibaren başlayan operasyonlar sürerken, 44 gün boyunca PKK'liler tarafından tuzaklanan yaklaşık 20 ton patlayıcıyı etkisiz hale getirdiği belirtildi.

Edinilen bilgilere göre, operasyonlar Bahçelievler, Yeni, Cumhuriyet ve İsmet Paşa mahallelerinde yoğunlaştı. Bugüne kadar öldürülen PKK'li sayısı ise 260 olarak açıklandı.

Cadde kenarlarına, kamu binalarına, cami ve okullara her biri 10 ile 500 kilogram arasında değişen yaklaşık 20 ton ağırlığında 756 el yapımı patlayıcının imha edildiği ifade ediliyor.

Patlayıcılar bilye ve çelikle destekleniyor

PKK'lilerin, karışık düzeneklerle tuzakladığı patlayıcıları uzaktan kontrol etmek için yüzlerce metre uzunluğunda birden fazla kablo bağlantıları kullandığı, patlayıcıların etkisini artırmak amacıyla da metal parçalar, çivi, bilye, yangın tüpü ve çelik tencere gibi malzemeleri kullandığı belirtiliyor.

Patlayıcılar genellikle cadde kenarlarına araçların geçiş güzergâhına konuluyor. Evlerin içine döşenen patlayıcılar ise genellikle kapı ve pencere girişleri, gardrop, yatak altı, mutfak tezgâhı, çocuk beşiği ve soba içleri gibi muhtelif yerlere döşeniyor.

Çatışmalar sürüyor

Öte yandan kentte devam eden çatışmalarda, yüksek binalarda konuşlanan keskin nişancıların yerleri top atışları ile vurulduğu ifade ediliyor.

Zaman zaman şiddetli çatışmaların yaşandığı kentte bazı binaların üst katlarında yangın çıktığı ve gökyüzünü yoğun duman kapladığı görüldü. (İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.