Şırnak'ta ağaçlarda görülen böcekler korkuttu

Şırnak'ta ağaçlarda görülen böcekler korkuttu

Bahar ayının gelmesiyle birlikte yeşeren meyve ağaçları ve bitki türleriyle beraber ağaçlar ve çiçeklerdeki böcekler, çiftçilerde korkuya neden oldu.

ŞIRNAK-Şırnak’ta bazı ağaç çiçeklerinde görülen kelebek ve böcekler endişeye yol açarken konu hakkında bilgi veren Şırnak Tarım İl Müdürlüğü endişelenecek bir şeyin olmadığını son zamanlardaki hava değişikleri nedeniyle oluşan popülasyonal bir geçiş olduğu belirtildi.

 

Konu ile ilgili meyve ağaçlarında gerekli incelemeyi yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitki Sağlığı Şube Ziraat Mühendisi Muhammet Arslan, bu yıl iklim koşulları nedeniyle böcek popülasyonunda artış olduğunu belirterek, bundan daha çok kelebek ve uğur böceğinde olduğunu söyledi.

 

Bu iki türün faydalı bir etken olduğunu belirten Aslan, bu böcek türleri Şırnak için olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi.

 

Böceklerin ziraat mühendisleri yerine diğer böceklerle mücadele ettiğini belirten Aslan,  “Şırnak’ta iklim koşullarından ötürü böcek popülasyonunda belli bir oranda artış oldu.Şırnak’ta  aşırı bir ilca kullanımı olmadığı için böceklerde ölüm olmuyor. Yapraklarda görülen uğur böceklerinin özelliği yaprak bitleri ile beslenmesidir. O nedenle korkulacak bir durum  değildir. Şırnak’ta da yaprak biti popülasyonu yüksek orandadır. Bu yıl mevsimin dışında oluşan soğuk havadan dolayı belli bir ürün kaybı da olacaktır, çiftçilerimize en önemli olumsuzluk budur böceklerin çoğalması değildir.’’ diye konuştu. (Mustafa Erkan-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.