Şırnak'ta binlerce kişi Siyer Sınavı'na katıldı

Şırnak'ta binlerce kişi Siyer Sınavı'na katıldı

Peygamber Sevdalıları Platformunun Türkiye genelinde düzenlediği Siyer Sınavı'na Şırnak'ta binlerce kişi katıldı.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla gerçekleştirilen Umre Ödüllü Siyer Sınavı'na Şırnak'ta yaklaşık 13 bin kişi katıldı.

Şırnak'ın Gündoğdu Mahallesi Gazi Paşa Ortaokulunda kadınlar, Vakıfkent Mahallesi İmam Hatip Ortaokulunda da erkekler sınava katıldı.

Sınav hakkında bilgi veren Peygamber Sevdalıları Platformu Şırnak Koordinatörlüğü yetkililerden Nurettin Tatar, olumsuz hava şartlarına rağmen katılımdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Tatar, "Resulullahın hayatını örnek alıp yaşantımıza uygulamak için bu sınava çok önem veriyoruz. Onun hayatının okunup anlaşılması için elimizden geleni yapıyoruz. Allah'a çok şükür, her yıl çok ciddi bir artış gözlemliyoruz. Şırnak genelinde yaklaşık 13 bin kişi katıldı, merkezde de bin 300'ü aşkın katılımcı var. Diğer yıllara nazaran ciddi bir artış görülüyor. Bu da gösteriyor ki halkımızın Peygamber Efendimizin hayatına ilgisi gün geçtikçe artıyor. Bu sınava giren hiç kimse kaybetmiyor, aksine kazancı fazladır. Sınav kitapçığını okuyup içindeki bilgileri öğrenenin zaten en büyük kazancı o oluyor. Özellikle gençlerimizi teşvik edici hediyeler veriliyor ama asıl amaç, Resulullahın hayatını öğrenip hayatımıza uygulamaktır. Biz biliyoruz ki Allah, peygamberimizi insanlığın kurtuluşu için göndermiştir. Onun hayatını okuyup öğrenmek hepimiz için hayati bir lüzuma sahiptir. Özellikle gençlerimizin dünya ve ahiretteki saadetleri için bunu yapması elzemdir." dedi.

İkinci kategoride sınava giren Sercan Batmaz, sınavın çok iyi geçtiğini belirterek, amacının bilgisini tartmak olduğunu söyledi.

Soruların kaliteli olduğunu ifade eden Ayetullah Güleç (12), "Sınava katılma amacım, Peygamber Efendimizin hayatını daha iyi öğrenmek ve hayatını yaşamaktır. Sınavda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İki yıldır katılıyorum. Geçen yıl kol saati kazanmıştım. Bu yıl daha iyi bir derece elde edeceğimi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

İlk kez sınava girdiğini bildiren Emirhan Öztunç, ikinci kategorideki soruların kendisi açısından iyi geçtiğini, bilgilerini tazeleyip gelecek sene daha iyi bir derece yapacağını umduğunu kaydetti.

Sınavda en büyük kazancının, bilgilerini tartmak olduğunu aktaran Aslı Aşan (13) ise "Kitabı bir kez okudum. Zaten Peygamber Efendimizin hayatını okulda da görüyoruz. Anlamadığım sorulardan bazılarını boş bıraktım çünkü 3 yanlış bir doğruyu götürüyor. Onun hayatını kendi hayatımda tatbik etmek istiyorum. Sınavda iyi bir derece elde edeceğimi düşünüyorum. Benim için sınavın büyük bir faydası oldu. Peygamber Efendimizin hayatını öğrendim." şeklinde konuştu.

Silopililer Siyer Sınavı heyecanını yaşadı

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde gerçekleştirilen Siyer Sınavı, Silopi ilçesinde de birçok kişinin katılımıyla gerçekleşti.

İlçe merkezinde 15, köylerden 10 ve toplamda 25 okulda olmak üzere yaklaşık 3 bin 400 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen sınav, heyecanla yapıldı. Öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen sınavda öğrenci velilerinin de bahçede heyecanlı bekleyişi sürdü.

Peygamber Sevdalıları Platformu Silopi Koordinatörlüğü yetkililerinden Rıdvan Tatar, 7'den 70'e herkesin sınava rağbet gösterdiğini belirtti.

Tatar, "Peygamber Sevdalıları Platformu 2018 yılında Türkiye geneli 7'nci kez Siyer Sınavı düzenledi. Silopi ilçesi de 25 noktada yoğun katılımlı, bereketli ve sınavın ruhuna uygun gerçekleştirdi. 3 bin 400 kişi sınava başvurdu. Binlerce insan katıldı sınava. Sınava 7'den 70'e herkes büyük bir rağbet gösterdi. Bu durumdan dolayı gerçekten kendimizi mutlu hissediyoruz." dedi.

İslam'dan uzaklaşan gençliğin ahlaki bir erozyona uğradığını ve kurtuluş reçetesinin Hazreti Muhammed olduğunu aktaran Tatar, şunları söyledi:

"Siyer Sınavı'nın amacı, Peygamber Efendimizin hayatının öğrenilmesi ve öğrenilenlerin hayatımızda tatbikini sağlamaktır. Toplumumuzda okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde siyer kitaplarını dağıtarak okuma alışkanlığını kazandırmak, Allah rızasını kazanmak, Allah'ın affına, sevgisine ve nimetlerine mazhar olmak, Hazreti Peygamber'i okuyan, anlayan ve onun ahlakıyla ahlaklanan bir neslin ortaya çıkmasını sağlamaktır. Üzülerek belirtmem gerekir ki bugünkü gençliğimiz İslam'dan ve Kur'an'dan uzaklaşmış. Bunun kurtuluş reçetesi, çaresi Hazreti Peygamber Efendimizi okutmak, onun anlaşılmasını sağlamak, onun tatbik edilmesine yardımcı olmaktır. Onun için bu sınavların yapılmasını önemli ve çok değerli buluyoruz. Bu sınava giren, bu sınava destek veren hiç kimse kaybetmiyor. Giren herkes kazanıyor."

Son olarak Tatar, desteklerinden dolayı Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve gözetmen konusunda gayret gösteren Eğitim-Bir-Sen'e teşekkürlerini iletti.

Sınava katılanlardan görme engelli Şeyhmus Ay, Hazreti Muhammed'in hayatını öğrenmeye muhtaç olduklarını ifade etti.

 "Sınavdan çok memnun kaldım"

Sınavdan çok memnun kaldığını vurgulayan Ay, "Gerçekten güzel bir sınavdı. Peygamber Sevdalıları Platformuna çok teşekkür ediyorum. Böyle bir sınavı düzenledikleri için Allah onlardan razı olsun. Ben görme engelliyim ve çok memnun kaldım. İnsanların böyle bir sınava katılması çok güzel. Peygamberimizin hayatını öğrenmeye çalışıyoruz. Onun hayatını bilmek ne güzel ne mutlu. Ayrıca, hocalarımıza yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim. Bugün bizler Hazreti Muhammed'in hayatını öğrenmeye muhtacız. Bütün katılanlardan Allah razı olsun diyorum." şeklinde konuştu.

"Bu sınava katılan herkes hayatını peygamberine göre şekillendirir"

Kardeşleriyle beraber sınava hazırlandığını anlatan İsmail Tatar, sınav kitabını 7 defa okuduğunu bildirerek, "Sınav kolaydı. İnanıyorum ki bu sınavın kaybedeni yoktur. Sınava yoğun bir katılım vardı. Kitabı 7 kere okudum ve sık sık notlar aldım. Kardeşlerimle beraber soru-cevap yaparak çalıştım. Katılma amacım peygamberimizin hayatını anlamak, umreyi kazanmak ve kutsal toprakları görmek. Herkes peygamberinin hayatını okuyarak ve anlayarak bu sınavı kazanıyor. Bu sınav sayesinde herkes peygamberini tanıyor. Herkesin bu sınava katılmasını istiyorum. Çünkü bu sınava katılmak mutluluk ve huzur vericidir. Bu sınava katılan herkes hayatını peygamberine göre şekillendirir. O nasıl yaşamışsa kendisi de ona uygun yaşar." ifadelerini kullandı.

"Onun hayatını okumadan insan bir yerlere gidemiyor"

Sınav sayesinde eksik bilgilerini tamamladığını belirten Meryem Tatlı, şunları kaydetti: "Sınava girdiğim için çok mutluyum. Amacım Peygamber Efendimizin hayatını daha iyi öğrenmek. Onu öğrendikçe onun hayatını yaşamak istiyorum. Çünkü artık dünya öyle bir yere gelmiş ki onun hayatını okumadan insan bir yerlere gidemiyor. Onun sayesinde çok iyi şeyler öğrenebiliyoruz. Bu sınav sayesinde bilmediğim şeyleri öğrendim. Herkese bu sınava katılmalarını tavsiye ediyorum. Gelecek sene inşallah sayımız daha çok artar. Sınav sayesinde çok iyi şeyler öğrendik. İnşallah kazanırız. Çok iyi bir sınavdı."

"Bu sınavların yılda bir defa değil, 2-3 ayda bir olmasını diliyorum"

Çocuklarıyla beraber sınava katılan Servet Bayram, "Çok güzel duygularla bu sınava girdim. Bu sınava girmemin sebebi Hazreti Muhammed'i daha iyi tanımak ve çocuklarıma daha iyi anlatabilmektir. Çalıştık ve çocuklarımı da bu sınava teşvik ettim. İleriki nesiller için de bunların yararlı, faydalı olacağını düşünüyorum. Bu dinimiz için daha önemlidir. Bu sınavların daha çok olmasını istiyorum. Bunların yılda bir değil de 2-3 ayda bir olması dileğindeyim." dedi.

Amacının hediye kazanmak değil, sadece umreye gitmek olduğu belirten Zeynep Akyel, "Sınav çok güzeldi. Sınava Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek ve onun gibi yaşamak için girdim. Amacım hediyeler değil. Şunu da belirtmek istiyorum ki umreye gidince Peygamber Efendimizin oradaki yaşamını görmüş olacağım ve bu benim için çok büyük bir sevinç." şeklinde konuştu.

Sahra İslamoğlu, "Sınav çok güzeldi. Bence herkesin katılması gerekiyor. Soruları çok güzel. Ben baktığımda bilmediğim çok şey vardı. Kitabı okudum ve her şeyi öğrendim. Peygamber Efendimizin hayatını, neler yaşadığını ve yaşadığı zorlukların hepsini bildim. Ona göre de kendi hayatımızda yaşatmalıyız. Sorular çok güzeldi. Çalıştım, çabaladım ve sorular gayet kolaydı. Hepsini yapabildim. Amacım hediyeler falan kazanmak değil, Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek ve ona göre hayatımızı devam etmektir." ifadelerini kullandı.

"Amacımız Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek ve yanlış bildiğimiz şeyleri düzeltmektir"

Sınava katılanlardan Zeynep Özdemir ise şöyle konuştu: "Sınav iyiydi. Bildiğimiz şeylerdi ve bilmediğimiz birçok şey varmış, onları da öğrendik. Biz bu sınav sayesinde her şeyi öğrendik. Kitabı bir defa okudum. Biraz daha çalıştım, çaba gösterdim. Hocalarıma sorular sordum. Umarım iyi olur. Amacımız bir şeyler kazanmak değil, sadece Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek ve yanlış bildiğimiz şeyleri düzeltmektir." 

İLKHA














































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.