Şırnak’ta fidanlar boy göstermeye başladı

Şırnak’ta fidanlar boy göstermeye başladı

Bahar ayının gelmesi ile Şırnak’ta çeşitli meyve ve sebze fidanları piyasada yerini aldı.

Bahar mevsiminin gelmesiyle Şırnak’ta fidan satıcıları piyasada yerini almaya başladı.Vakıfkent Mahallesi Hastane kavşağında bulunan fidan satıcısı, incir, badem, ceviz,dut, defne, zeytin, Yenidünya, gül, portakal, karadut ve çam fidanları alıcılarını bekliyor.

Fidan fiyatlarının 5 yıldır değişmediğini ve vatandaşlarının bütçesine uygun olduğunu  belirten fidan satıcılarından Ahmet Karaman (55) , “Ben 20 yıldır bu işle uğraşıyorum.Fidan fiyatları fazla değişkenlik göstermiyor.Genellikle 5 yıl önceki fiyatlarla hemen hemen aynı durumdadır.Fidan fiyatlarımız 5 TL ile 100 TL arasında değişiyor. En ucuz fidan gül fidanı 5 TL, en pahalısı çam fidanı 100  TL dir.”dedi.

her yıl 10 günlüğüne fidan satışı yapmak için Siirt’ten Şırnak’a geldiğini   belirten Karaman, bahar ayının gelmesiyle tam mevsimlik fidanların zamanı olduğunu, fakat satışların gerekli düzeyde olmadığını söyledi.

8 çocuğun rızkı için bu mesleği severek yaptığını ifade eden Karaman şöyle dedi, “Fidanlarının Türkiye’nin değişik illerinden getiriyorum. Mersin,  Adana’dan portakal ve yenidünya, İzmir’den ceviz, Bursa Gemlik’ten zeytin fidanlarını getirip bu bölgede satıyorum.Bahçeli ev sahipleri genellikle meyve ağacı tercih ederken, resmi kurumlar gölgelik ağaçları tercih ediyorlar”

Fidanlarını daha çok köyden gelen vatandaşlar aldığını belirten Karaman, her geçen yıl betonlaşmanın arttığını, bahçelerin kaybolmasıyla satışların da bu paralelde düştüğünü sözlerine ekledi.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.