Şırnak’ta konut yapımına başlandı

Şırnak’ta konut yapımına başlandı

Şırnak'ta evleri hasar gören vatandaşlar için konut yapımına başlandı.

Şırnak'ta  evleri ağır hasar görenler için yapılacak bin 268 konut için çalışmalara başlandı.

Çatışmalar nedeniyle evleri ağır hasar gören ve yıkım kararı verilen vatandaşlar için Gazi Caddesinde TOKİ tarafından yapılması planlanan bin 268 konut ve 116 iş yeri için çalışma başlatıldı.

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) ile Şırnak Belediyesine görevlendirilen Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu ve Çevre Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Cengiz Başer ile birlikte ilk çalışmayı yerinde izledi.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Bedirhanoğlu, birinci etap TOKİ'nin yer tesliminin yapıldığını ve Şırnaklılara hayırlı olmasını diledi.           

Şırnak'ta sokağa çıkma yasağının bitimiyle devletin, kentte ciddi bir çaba ve yatırımları gönderdiğini belirten Bedirhanoğlu şunları kaydetti:

"Şuana kadar 3 buçuk  aylık bir süreç içinde 17 milyon lira içme suyu, 28 milyon lira kanalizasyon ihalesi, 105 milyonluk 105 kilometre sıcak asfalt ihalesi, TOKİ'nin birinci etap ve ikinci etap ihaleleri tamamlandı ve şu anda yer teslimleri yapıldı. Mevsim koşullarının biraz istediğimiz seyirde olmaması nedeni ile çok hızlı başlayamadık işlere ama bugün itibarı ile inşallah kazmayı vurduk ve TOKİ firmamız işlerine başlamış oldu."

Şırnak'ta kısa süre içinde  çok ciddi bir değişim dönüşüm başlayacağını ifade eden Bedirhanoğlu, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Başer de kent genelinde toplam 6 bin 500 konut ve bin iş yerinin yapılacağını hatırlattı.

Gazi Caddesi'nde iki etap olduğunu aktaran Başer, "İki etapta toplam bin 268 konut, 116 iş yeri var. Bu konutların ilk birinci  etap çalışması bugün başlandı. İkinci etabın çalışması da ümit ediyoruz ki bir hafta gibi kısa bir süre içinde başlayacak ve konutların teslim süresi de bir sene gibi kısa bir sürede teslim edilecek. Diğer konutlarında Bahçelievler Mahallesi, Yeni Mahalle, Dicle Mahallesi'nin proje çalışmaları Bakanlığımızca yapılıyor. Bu ve diğer mahallelere ait konut ihaleleri kısa sürede sonuçlanıp yapımına başlanacaktır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.