Şırnak’ta Malcom X filmi gösterimi

Şırnak’ta Malcom X filmi gösterimi

Genç Memur Sen Şırnak Şubesi, üye ve gönüllerine dernek binasında Amerika’da şehit edilen ünlü düşünce adamı Malcom X’in hayatı ve mücadelesini konu alan film gösterimi yapıldı.

Şırnak Genç Memur-Sen şubesince Şubat 1965’te şehit edilen Amerikalı ünlü düşünce adamı Malcom X’in filmini üye ve gönüllerine izlettirdi.

Şube binasında yapılan film gösterimi hakkında açıklamada bulunan Genç Memur-Sen Şırnak şube başkanı Yusuf Güzel, sendikalarının kuruluş amacının Mehmet Akif Ersoy’un Asım’ın Nesli, Sezai Karakoç’un Diriliş Nesli,  Necip Fazıl Kısakürek'in Büyük Doğu Gençliği ideallerini gerçekleştirmek olduğunu söyledi.

Şube olarak Şırnak’ta kitap okuma ve film meclisi etkinliklerinin yanında tefsir dersleri, geziler, kutlu doğum etkinlikleri ve konferanslar düzenlediklerini anlatan Güzel, düşünce ve fikir adamı olarak İslam dünyasına damga vuran Malcom X’in hayatını anlatan filmin izlenmesi gereken klasik filmler arasında olduğunu ifade etti.

Güzel, filme ilişkin şunları söyledi: “Malcom X, yani diğer ismi ile Malik El Şahbaz, Amerika’da sokaklarda büyümüş, ardından hapishanede yanlış ve ırkçı bir İslami inanışa sahip olmuş. Fakat ardından Hacca gittikten sonra orada tüm renklerin ve ırkların birleştirici özelliğini gördükten sonra gerçek İslam’ı tanımıştır. Amerika'ya döndüğünde ırkçılığı bir kenara bırakarak, İslam kardeşliğinden bahsediyor. Bunun ardından eski inanışına mensup kişilerce şehit ediliyor."

Güzel’in konuşmasının ardından Malcom X’in 1992 yılına ait filmin gösterimi yapıldı.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.