Şırnak'ta PKK'lı gruplara polis müdahalesi

Şırnak'ta PKK'lı gruplara polis müdahalesi

Kobani' de bir Şırnaklı bir YPG'linin öldürülmesini bahane eden, yüzü maskeli PKK'lı grubun protesto gösterisine polis müdahale etti.

ŞIRNAK- Kobani’ de bir Şırnaklı bir YPG’linin öldürülmesini bahane eden, yüzü maskeli PKK’lı  grubun protesto  gösterisine  polis müdahale etti.

 


Bir sene önce PKK saflarına katılan Devran Besta kod adlı Senan İdin, IŞİD’le savaşmak için YPG saflarında  savaşırken  hayatını kaybetmesi üzerine, PKK’lılar bugün Şırnak’ta  esnafa  kepenk açtırmadı.

 


Akşam saatlerinde yüzü maskeli PP’nın uzantısı  olan YDG-H üyeleri,  Şırnak’ın Ömer Kabak Meydanı ile Karayolları kavşağında  ateş yakıp protesto gösterisi  yapmak istedi.  Polisin ‘dağılın’ çağrısına göstericiler, molotof kokteyli ve ses bombalarıyla saldırınca  kolluk kuvvetleriyle çatışma yaşandı.

 


Yolu çöp konteynırları ile kapatan göstericileri dağıtmak için kolluk kuvvetleri biber gazı ve TOMA’larla tazyikli su ile müdahale etti.

 


Müdahaleden sonra ara sokaklara kaçan göstericileri kısmen dağıtıp yolu trafiğe açan polis ekipleri ile göstericiler arasındaki gerginlikler devam ediyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.