Şırnak’ta PKK’ya operasyon: 7 gözaltı

Şırnak’ta PKK’ya operasyon: 7 gözaltı

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlama olayını bahane ederek eylem yapan PKK’lilere yönelik başlatılan operasyonlarda 7 kişi gözaltına alınırken, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Şırnak Merkez ve İdil ilçesinde kolluk güçleri tarafından eş zamanlı yapılan baskınlarda eylemlerde kullanılan birçok örgüt dokümanı ele geçirilirken eylemlere katıldıkları gerekçesiyle İdil de 3 Şırnak’ta da 4 şüpheli ise gözaltına alındı.

Şırnak Valiliğinden konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada; PKK’lilere yönelik yapılan çalışmalarda, İdil ilçesi ile Şırnak merkezde eylemlerin önlenmesi ve suç işleyenlere yönelik yapılan baskınlarda, PKK’nin şehir yapılanması tarafından EYB (El Yapımı Bomba) üretimi için hazırlanan 12 adet şişenin ele geçirildiği belirtildi.

Valilik açıklamasında, “Yaklaşık  1 kilo kahverengi renkli toz halinde kimyasal madde, 100 adet çivi, 1 adet leşker kıyafeti,1 adet ampul, 1 adet koli bandı, 10 cm uzunluğunda uçlarında soket bulunan 2 adet mavi siyah renkli kablo, 14 metre uzunluğunda 1 adet mavi siyah renkli bilgisayar kablosu ele geçirilmiştir.” denildi.   

PKK’nin şehir yapılanması tarafından molotof kokteyli, patlayıcı madde ve silah üretim atölyesi olarak kullanıldığı tespit edilen bir adrese yapılan operasyonda da  1 adet kuru sıkı ses ve gaz tabancalarının ateşli silahlara çevrilmesinde kullanılan torna makinesine de el konulduğu belirtilen açıklamada, “1 adet mengene, 1 adet kompresör, 1 adet pres makinesi, 1 adet dikey torna makinesi, 2 adet oksijen kaynak makinesi, 1 adet plastik boru kaynak makinesi, 8 adet çeşitli sürgü ve kapak takımı, 4 adet horoz tertibatı, 16 adet şarjör, 4 adet atıma hazır tabanca, 2 adet tabanca gövdesi, 11 adet şarjör yayı, 10 adet dib tablası, 4 adet namlu icra yayı, 1 adet icra mili, 1 adet namlu için çelik çubuk, 1 adet namlu, 1 adet kabza ve silah yapımında kullanılan 2 adet torna makinesi ele geçirilmiştir “ ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, konu ile alakalı olduğu tespit edilen 4 şahsın ikametlerine yapılan eş zamanlı operasyonda 3 şahsın yakalanarak gözaltına alındığı belirtilerek, 1 şahsında yakalama çalışmalarına devam edildiği bildirildi.

Öte yandan Şırnak kent merkezinde PKK’nin şehir yapılanmasında faaliyet yürüttükleri belirtilen ve il merkezinde yapılan çeşitli eylemlere katıldığı tespit edilen 4 şahsın da yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler