Şırnak’ta sokağa çıkma yasağı 141’inci gününde

Şırnak’ta sokağa çıkma yasağı 141’inci gününde

Mardin’in Nusaybin ilçesiyle birlikte ilan edilen sokağa çıkma yasağı Nusaybin’de kısmen kaldırılırken Şırnak’ta ise halen devam ediyor. Kent ise adeta bir hayalet şehri andırıyor.

Mardin’in Nusaybin ilçesi ve Şırnak il merkezinde 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve başlatılan operasyonlar 3 Haziran’da tamamlandı. Nusaybin’deki yasak geçtiğimizi günlerde kısmen kaldırılırken Şırnak’taki sokağa çıkma yasağı 141’inci gününe girdi.

Yetkililer, yasağın uzamasına sebep olarak PKK’nin kurduğu barikatları ve tuzakladığı el yapımı patlayıcıları temizleme çalışmalarını gösterirken tahrip olan binaların yıkım çalışmalarının da bunda etkisinin olduğunu belirtiyor.

Çatışmalar nedeniyle binalarda ağır hasar oluşurken objektiflere yansıyan kareler adeta bir hayalet şehrini andırıyor.

Kent merkezinde tamamlanan hasar tespit çalışmaları sonrası, yıkılması planlanan yapılar “YK” ile işaretlenirken ağır hasarlı binaların olduğu İsmetpaşa, Cumhuriyet, Bahçelievler, Gazipaşa, Dicle mahalleleri ile az hasarlı binaların olduğu Yeni, Yeşilyurt mahallelerinde güvenlik önlemi alındığı takdirde kısmen sokağa çıkma yasağının kaldırılabileceği düşünülüyor.

Şehrinuh, Gündoğdu, Yeni ve Vakıfkent mahallelerinde ikamet eden yaklaşık 4 bin kişi ise yasak nedeniyle gıda ve içecek sorunu yaşıyor. Ayrıca biriken çöp yığınları da hastalıklara davetiye çıkarıyor. (Hakim Yorga- İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.