Şırnak'ta tahrip olan cami yeniden ibadete açıldı

Şırnak'ta tahrip olan cami yeniden ibadete açıldı

​Şırnak’ta PKK'nin çukur siyaseti sonrası başlayan çatışmalı süreçte tahrip olan Geylani Camii, Başbakan Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Bozdağ ve Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın katıldığı törenle yeniden ibadete açıldı.

Şırnak’ta PKK'nin çukur siyaseti sonrası başlayan çatışmalı süreçte tahrip olan ve daha sonra Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından onarılan Geylani Camii, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katıldığı törenle yeniden ibadete açıldı.

Cuma namazını  Geylani Camii'nde kılan Başbakan Yıldırım, namazın ardından caminin açılışını gerçekleştirdi.

Açılışta konuşan Başbakan Yıldırım, "Artık bunlar bu millete zarar veremeyecek. Bundan emin olabilirsiniz. Yeter ki biz ilimize, ülkemize, çocuklarımıza, geleceğimize sahip çıkalım. Beraber, birlikte önümüzde inşallah çok güzel günler olacak." dedi.

"Camilerimizi yıktılar, hayallerimizi yok ettiler"

Şırnak'ta iki yıl önce yaşanan terör olaylarını hatırlatan Başbakan Yıldırım, "İki yıl önce maalesef vatan hainleri, hiç gözünü kırpmadan burada binalarımızı başımıza geçirdiler. Camilerimizi yıktılar. Hayallerimizi yok ettiler. Yavrularımızın, gençlerimizin geleceğini kararttılar. Zannettiler ki 'Oldubittiyle biz Şırnak'ı ele geçiririz. Şırnaklıları esir alırız.' Şırnak buna geçit verir mi? Elbette vermez. Vermediniz. Alçakları perişan ettiniz, yerle bir ettiniz. Dediniz ki 'Biz Rabbimiz bir, peygamberimiz bir, biz bir milletiz. Bayrağımız bir, devletimiz bir, vatanımız bir.' Bu ülkede biz 'bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, kardeş olacağız, birlikte Türkiye olacağız' dedik." şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Şırnak'ta PKK'nin il genelinde 27 camiyi yıktığını, 70 camiye de hasar verdiğini belirterek, "Kim yaptı bunları, Allah'ını tanımayan, tanıyorsa bile onun emirlerine uymayan, onun evine göz dikenler. Orada terör yapanlar ancak şeytanı memnun ederler. Başka kimsenin rızasını kazanamazlar. Mabetlerimize kimin eli uzanırsa o eli kırmak hepimizin namus borcudur, şeref borcudur." dedi.

Caminin hayırlı olmasını dileyen Başbakan Yardımcısı Bozdağ, camilerin bulundukları her yerde, o diyarda yaşayan insanların Müslümanlığının dünyaya, aleme ilan edildiği yerler ve bağımsızlığın sembolü olduğunu belirtti.

"Hepimizin kıblesi bir"

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, camilerin dirliğin, birliğin, kardeşliğin omuz omuza saf olunmasının merkezi olduğunu vurgulayarak, "Hepimizin kıblesi bir ve aynı safta, önümüzde, arkamızda, yanımızda kimlerin olduğuna bakmaksızın omuz omuza yüce Allah'ımızın divanına duruyor, onun önünde eğiliyor, secdeye varıyoruz. Bu bizim dinimizin, omuz omuza, birlikteliğe, birliğe, kardeşliğe aynı istikamette yürümeye aynı hedef için kilitlenmeye verdiği önemi göstermesi bakımından son derece önemlidir." diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Geylani Camii'nde hutbe okuyup Cuma Namazı kıldırdı. Erbaş, Geylani Camiyi milletin yardımları ve destekleri ile onarıldığını söyleyerek katkısı olanlara teşekkür etti. Erbaş, camilerin göğsüne hiçbir  zaman namahrem elinin dokunamayacağını, camilerden kıyamete kadar ezanların dinmeyeceğini söyledi. 

Geylani Caminin yeniden  ilimle, hikmetle, ibadetlerle ihya olacağına işaret eden Erbaş, "Geylani Camimizde nice insan secde edecek, rüku edecek, Rabbimize hep birlikte ibadet edeceğiz." dedi.

Caminin yeniden gençlerle, çocuklarla şenleneceğim değinen Erbaş, "Camimizde çocuklarımız eğitim görecekler, gençlerimizin gönlü, ruhu bu camiye bağlı olacak ve bu camimizde sonsuza kadar ezanlar dinmeyecek. Bu camimizin göğsüne hiçbir zaman namahrem eli dokunmayacak." diye konuştu.

Ardından Erbaş'ın okuduğu dua ile caminin açılışı yapıldı.

Açılış programına Başbakan Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın yanısıra  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli de katıldı. (İLKHA)














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler