Şırnak'ta TOKİ kuraları çekildi

Şırnak'ta TOKİ kuraları çekildi

Şırnak'ta yapımı tamamlanan TOKİ konutlarının kuraları çekildi.

Şırnak il merkezi Bahçelievler Mahallesindeki ikinci etapta bitirilen 304 konutun hak sahiplerinin belirlenmesi için tören düzenlendi.

2015-2016 yılları arasında PKK'nin çukur siyasetiyle evleri yıkılan Şırnaklılar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından konut evlerin yapımı için çalışmalara başlanmıştı. 2 yılda bitirilmesi planlanan konutlar 3,5 yılın ardından yeni tamamlanıyor.

Bahçelievler Mahallesindeki ikinci etapta bulunan 304 konut, uzun bir aradan sonra tamamlandı. Yapımı tamamlanan konutların hak sahiplerine teslim edilmesi için noter ve hak sahipleri huzurunda kura çekilmesi için tören düzenlendi. Kültür Merkezinde düzenlenen törene, Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik, Vali Mehmet Aktaş, Belediye Başkanı Mehmet Yarka ve hak sahibi vatandaşlar katıldı.

Vali Aktaş, ilk kurayı çekerek konutların hak sahipleri için hayırlara vesile olmasını diledi.

PKK'nin çukur siyasetiyle kent merkezi ve ilçelerinin harap edildiğini, vatandaşların uzun bir süre memleketlerini terk etmek zorunda kaldığını hatırlatan Vali Aktaş, on binlerce ev ve işyerinin zarar görmesiyle, mağduriyetlerin giderilmesi için başlatılan çalışmalarda sona gelindiğini belirtti.

Bu yaz ayları içerisinde tüm konutların bitirilmesinin hedeflendiğini aktaran Aktaş, "Belediye başkanımızın öncülüğünde altyapı ve çevre düzenlemeleriyle birlikte çok modern bir şehir ortaya çıkacak. Ben çalışmaların hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Burada bir konuşma yapan Milletvekili Rizgin Birlik, "En kısa zamanda diğer etapları da sizlere dağıtacağız. Bu süreçte olan olumsuzlukları en aza indirmek için uğraştık. Bir eksiklik olmuşsa da o da bilgimizin dışında olmuştur. Bunun için de sizden özür diliyoruz. Bu dönemde kar eden olmuştur, zarar eden de ama ben burada size şunun sözünü veriyorum, öncelikle sizin menfaatinizi gözeterek koşturacağız." dedi.

Ankara'da gerçekleştirdikleri girişimlerle ortak kullanım alanlarında ayrıca bir ücret alınmayacağını ve konutların hak sahiplerine hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Mehmet Yarka ise "Artık Şırnak'ta kimse ne kazık atacak ne de haksızlık yapacak, bunu böyle bilin. Bu kuraların teslimatından sonra ufak tefek aksaklıklar olabilir. Biz bunun peşini bırakmayacağız. Size haksızlık yapılmayacak." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler