Şırnak’ta Uluslararası İktisadi ve İdari Bilimler Kongresi başladı

Şırnak’ta Uluslararası İktisadi ve İdari Bilimler Kongresi başladı

Şırnak Üniversitesi tarafından düzenlenen "Uluslararası İktisadi ve İdari Bilimler Kongresi" başladı.

Şırnak Üniversitesi tarafından 2 gün sürecek ve 15 oturumla yapılacak olan "Uluslararası İktisadi ve İdari Bilimler Kongresi" başladı.

15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan kongrede akademik alanlar, iktisat, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, işletme ve finans, sosyal hizmetler ve turizm, uluslararası ilişkiler, endüstri mühendisliği, tarım ekonomisi ve sağlık yönetimi ele alınacak.

İran, Ürdün, Irak, Filistin, Bosna-Hersek, İspanya, Cezayir ve Kazakistan ile Türkiye’de toplam 41 şehirden 300’den fazla katılımcının bildiri sunmak üzere teşrif edecekleri bildirildi.

Sunum ve oturumlarda hem kentin hem ülkenin içinde bulunduğu sıkıntıların bir portföyünün çıkartılması, ülke ve bölge açısından olumlu referanslara gösterge olunması hedefleniyor.

Açılış konuşmasını yapan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil Sugözü, kongreye 70 akademisyenin katıldığını bildirdi.

Sugözü, "İçeriden ve dışarıdan yapılan ekonomik saldırılardan kaynaklanan sorunlar var. Bu sorunları aşmada üniversitelere büyük görevler düşüyor. Bu görevlerden biri de bu konularda akademik çalışmalar ve sunumlar yapmak, yol göstermektir. Biz de bunu amaçladık. Kongrenin hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan da üniversitenin temel görevlerinden olan sosyal, ekonomik ve kültürel değerleri korumak adına çalışmalar yaptıklarını aktardı.

Kongre, katılımcıların sunumu ile devam ediyor.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.