Şırnak’ta yabani hayvanlara yem

Şırnak’ta yabani hayvanlara yem

Şırnak Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından etkili olan kar ve buzlanmadan sonra yaban hayvanları için belirli bölgelere et ve yonca bırakıldı.

Şırnak Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, Şırnak -Siirt karayolu 20’inci kilometresindeki Yeniaslan Başar köyü Birini mevkisinde yaban hayvanları için et ve yonca bıraktı.

 

Her sene kış aylarında yaban hayvanlarına yönelik yemleme çalışması yapıldığını belirten Şırnak Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Orhan Kalay, bunun için bölgenin özellikle yoğun kar yağışı olan bölgeleri seçtiklerini belirtti.

 

Yapılan çalışma hakkında detaylı bilgi veren Kalay, “Kasaplardan, mezbahanelerden aldığımız et ve kemik artıkları ve temin ettiğimiz buğday ve yonca kırıklarını her yıl böyle belirli bölgelere yabani hayvanlarına bırakıyoruz. Bu bölgeyi seçmemizin nedeni, burasının varlığını bildiğimiz hayvanların geçiş noktası olması. Buraya yırtıcı kuşların yanı sıra kurt, çakal, tilki içinde yem bırakıyoruz. Çalışmamız kış boyunca devam edecek, Mart ayı sonuna  kadar her hafta periyodik şekilde belirli bölgelere yemler bırakacağız.” dedi.

 

Yabani hayvanları yemlemelerindeki amaçlarını da aktaran Kalay, yoğun kış şartlarında yem bulamayan yırtıcı hayvanların köylere inmesini engellemek olduğunu söyledi.

 

Avcılara da çağrıda bulunan Kalay, kanatlı hayvanların avlanma sezonun 4 Ocak itibarıyla sona erdiğini bu nedenle bölgedeki avcıların üreme ve çiftleşme sezonuna riayet etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler