Şırnak'ta yağmur nehri taşırdı araçlar mahsur kaldı

Şırnak'ta yağmur nehri taşırdı araçlar mahsur kaldı

Şırnak merkez ve ilçelerinde gün boyu yağan yağmur etkili olurken, Kasrik-Cizre arasındaki nehrin taşması sonucu araçlar yolda mahsur kaldı, uzun kuyruklar oluştu.

ŞIRNAK - Şırnak merkez ve ilçelerde gün boyu yağan yağmur hayatı olumsuz etkilerken Şırnak-Cizre karayolu 40. kilometredeki nehir taştı araçlar yolda kaldı.
Şırnak merkezinde sabah erken saatlerinde sis hayatı olumsuz etkilerken görüş 10 kilometrenin altına kadar düştü. Öğle saatlerinde yağmur etkisini gösterirken, yağan bir saatlik dolu nehirlerin ve derelerin taşmasına yol açtı.

 

Şırnak-Cizre karayolu 40. kilometresindeki derenin taşması sonucunda derenin ana yola getirdiği taşlar, trafiğin tıkanmasına yol açtı ve ana yolda 2 kilometrelik kuyruklar oluştu. 2 yönde de araçlar mahsur kalırken, bir minibüs çamura batınca araçların geliş gidişleri tıkandı.

 

Yolda mahsur kalan araç sürücülerinden Ali Gümüşdağ, yetkililerin bu gibi doğal afetlere karşı tedbirli olması gerektiğini söyleyerek, cadde altında daha geniş su menfezlerinin yapılması gerektiğini belirtti.

 

Ahmet Çalışkan da, "Bu bizim kaderimizdir hep nedense bizim taraflarda caddelerimiz tıkanır, yolumuz zarar görür. Biz sahipsiziz ne doğru dürüst bir yolumuz var ne de bir hizmet." diyerek tepkisini dile getirdi.

 

Yaklaşık bir saat süren uzun kuyruklar, çamura batan minibüsün başka bir araç tarafından halatla çekilmesi ve yoldaki su nedeniyle caddeye saçan taşların temizlenmesinden sonra trafik normale döndü.   (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.