Şırnak'taki tahribatın yeni görüntüleri ortaya çıktı video foto

Şırnak'taki tahribatın yeni görüntüleri ortaya çıktı video foto

Sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların devam ettiği Şırnak'ta oluşan tahribatın yeni görüntüleri her gün yeni bir boyutuyla ortaya çıkıyor.

Şırnak'ta PKK’liler tarafından açılan çukurların kapatılması ve oluşturulan barikatların kaldırılması amacıyla 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar devam ediyor. Kent merkezinde yaşanan çatışmada birçok cami ve okulların yakılıp ve tahrip edilmesi yaşanan çatışmanın şiddetini gözler önüne seriyor.

Yaşanan çatışmalarda Dicle Mahallesi'nde Sema Cıngılloğlu ve Darusselam Camisi ile birçok zarar gören kurum ve binaları görüntüledi. Çatışmaların yoğun olarak sürdüğü Dicle Mahallesi'nde evlerinin çoğunun kullanılmaz hale geldiği görülürken, Darusselam Cami'sinde büyük tahribat gözlerden kaçmadı. Sema Cıngıllıoğlu İlköğretim Okulu'nun da kullanılmaz hale geldiği görüldü.

Yaşanan çatışmalarda vatandaşların evleri ve işyerleri kullanılmaz hale gelirken bunun yanında evcil hayvanlarında büyük travma yaşadığı gözlemlendi. Sema Cıngıllıoğlu İlköğretim Okulu'nun bahçesinde bulunan kedi aç ve susuz bir şekilde çatışma ortamının travması gözlerinden okunuyordu.

Operasyonların yüzde 86'sının tamamlandığı belirtilirken, Bahçelievler, Gazipaşa ve İsmetpaşa mahallelerinde çatışmalar devam ediyor.

Öte yandan son 24 saatte 15 PKK'li öldürülürken, 14 Mart'tan bu yana devam eden operasyonlarda toplam ölen PKK'li sayısının 355 olduğu, kaldırılan barikat sayısının 164, kapatılan çukur 21 ve 944 el yapımı patlayıcının da imha edildiği belirtildi.

İLKHA









































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler