Sırp taraftar cinayeti olayı büyüyor

Sırp taraftar cinayeti olayı büyüyor

Sırp taraftarın İstanbul'da bıçaklanarak öldürülmesi üzerine Davutoğlu, Sırp mevkidaşını arayarak söz verdi. Sırp konsolos ise Türk antrenörü "terörist" diye suçladı. Sırp basınında günün konusu olan alayla ilgili konuşan taraftarlar, Türk taraftarların s

İstanbul'da dün akşam Galatasaray Liv Hospital'ın Kızılyıldız ile oynadığı basketbol maçı öncesinde çıkan olayda, kalbinden bıçaklanan Sırp taraftar hayatını kaybetmesi üzerine Sırbistan Başbakanı Vucic açıklama yaptı. Vucic, Başbakan Davutoğlu'nun kendisini arayarak faillerinin mutlaka bulunacağını söylediği belirtildi.

Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic, Galatasaray Liv Hospital maçında genç bir Sırp taraftarın hayatını kaybetmesinin ardından açıklama yaptı.  Aleksandar Vucic, Ahmet Davutoğlu'nun Marko İvkovic'in öldürülmesinin ardından kendisini telefonla arayarak başsağlığı dilediğini söylerken, Başbakan'ın failleri bulmak için her şeyi yapacağına dair söz verdiğini belirtti.

NE OLMUŞTU?

Olay, Abdi İpekçi Spor Salonu 1 Nolu kapı önünde dün saat 19.30 sıralarında meydana geldi. Galatasaray Liv Hospital ile Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız arasında oynanacak Turkish Airlines Euroleague basketbol karşılaşması öncesinde, henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan kavgada 25 yaşındaki Marko İvkoviç isimli Sırp taraftar kalbine aldığı bıçak darbesi sonucu ağır yaralandı.

Olay yerine çağırılan ambulansla Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Marko İvkoviç, burada yapılan tüm müdahaleye rağmen saat 23.40'ta kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Sırp taraftarın cansız bedeni hastaneden alınarak cenaze aracı ile Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

EMNİYETİN AÇIKLAMASI

Taraftarın kim tarafından nasıl öldüğü bilinmiyor. Sırp taraftarlar apar topar ülke dışına çıkarılırken, Emniyet'ten konuyla ilgili açıklama geldi.

Açıklamada şöyle denildi: 21.11.2014 günü Galatasaray ve Kızılyıldız takımları arasında oynanan Turkish Airlines Euroleague basketbol müsabakası öncesinde maça giriş biletleri bulunmayan Kızılyıldız taraftarları ile Galatasaray taraftarları arasında uzaktan taş ve şişe atmak suretiyle olaylar çıkmıştır. Arada bulunan emniyet güçleri sayesinde birbirlerine yaklaşamayan taraftarlardan Kızılyıldız taraftarları emniyet güçleri tarafından salon civarından uzaklaştırılırken kendi grubu içinde bulunan bir Kızılyıldız taraftarının bıçakla yaralandığı ve hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı anlaşılmıştır. Bahse konu olay ile ilgili görevlilerimiz tarafından çok yönlü soruşturma devam etmektedir. Kamuoyunun bilgisine duyurulur.

OLAY SIRP BASININDA

Kanlı biten olaylar bugün Sırp basınının ana gündem maddesi oldu. Sırbistan'ın İstanbul'da bulunan Başkonsolosu Zoran Markovic, bu olayı "Türk holiganların, Sırp vatandaşlarına düzenlediği terörist saldırısı" olarak niteledi. Markovic, açıklamasında, genç Ivkovic'in 5 saat boyunca kanamasının sürdüğünü, kan kaybından öldüğünü ve Türk doktorların büyük mücadele verdiğini belirtti.

Sırp konsolos; "Galatasaray antrenörü, maçtan sonra diyor ki, bizim taraftarlarımız teröristmiş ve Türk taraftarları terörize etmiş. Ben de diyorum ki, o teröristtir ve bu sözümün arkasındayım" ifadelerini kullandı.

Zoran Markovic; "3 otobüs taraftar vardı ve polis eskortuyla Sırbistan'a döndüler. Yolda hiç durdurulmadılar ve Bulgaristan sınırına kadar hiç ara vermeden yol aldılar. Bu gerekli bir güvenlik prosedürüydü. İstanbul'daki trafik polislerinden, Sırbistan plakalı araçlara dikkat edilmesini de talep ettim" dedi.

"KOSOVA DİYE BAĞIRDILAR"

Sırp gazeteleri ise, maç öncesi ve sonrası çok ateşli bir atmosfer olduğunu yazdı. Türk taraftarların sürekli "Kosova, Kosova" diye tezahürat yaptıklarının altını çizdi.

ERGİN ATAMAN NE DEMİŞTİ?

Sırbistan'ın İstanbul'da bulunan Başkonsolosu Zoran Markovic'in kendisi hakkında "Ataman teröristtir" sözlerine cevap verdi.

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, kendisine yönelik yapılan 'Terörist' açıklamalarına cevap verdi.  Bugün TV'de yayınlanan Ceza Sahası adlı programa telefonla bağlanan Ataman, yaşananları anlatırken, 'Terörist' söylemlerini esefle kınadığını söyledi.

İşte Ergin Ataman'ın o açıklamaları: Aslında bu olay çok yazıldı. En önemli olay bir gencin hayatını kaybetmesidir. Bundan hepimiz gece geç saatlerde haber aldık. Çok da üzüldük. Spor müsabakası için gelen bir kişinin hayatını sebepsizce kaybetmesi çok trajedik bir olay. Benim bütün bunlardan haberim olmadan maçtan sonra konuştum. Sporda fanatizmin ne boyutlara geldiğine parmak basmak için bu açıklamayı yaptım. Bileti olmayan, izni olmayan, güvenlik olmadan polis koridoru olmadan 300-400 kişinin toplu halde gelip Abdi İpekçi'ye baskın yapması, orada aileler var, ben de arabanın içerisindeydim orada bir taaruzda bulunmaları dehşet verici bir görüntüydü. Ben buna parmak bastım. Bir ölüm ya da yaralanma olayını bilmeden bunları söyledim.

"OLAY BENİ AŞTI, GALATASARAY'I AŞTI"

Otoparka zorla girebildim. Arabaların üzerinden molotoflar atılıyordu. Salona girerken iki polisimizin yaralı olduğunu gördüm. Başlarına taş gelmişti ve hakikatten moralim bozuldu. Biz basketbolda Avrupa maçlarında böyle bir şeyle karşılaşmadık. Araştırma yaptım ve 300 kişilik bir grubun bilet talebinde bulunduğunu ve emniyetin buna izin vermediğini öğrendim. Kimse bunların böyle geleceğini bilmiyordu. Olay çok farklı boyutlara getirilmeye çalışılıyor. Olay beni aştı ve politik bir hale getirilmeye çalışılıyor. Hatta kulübü de aştı. Bakanlığımız, hükümetimiz gerekli şeyleri yapıyor. Benim için hakikatten bir başkonsolosun çıkıp, 'Ataman teröristtir' demesi esef verici bir olay.

GALATASARAY YÖNETİCİLERİ CENAZEYLE YAKINDAN İLGİLENDİ

Galatasaray-Kızılyıldız maçı öncesi çıkan olaylarda kalbinden bıçaklanarak ölen Sırp vatandaşı Marko İvkoviç'in cenaze işlemleriyle Galatasaray Kulübü yöneticileri yakından ilgilendi. İvkoviç’in cenazesinin bulunduğu Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na gelen Galatasaray Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, cenaze işlemleriyle ilgilendi. Albayrak, Adli Tıp Kurumu çıkışında basın mensuplarına açıklama yaptı.

 "BİZİM TARAFTARIMIZ OLAYA HİÇ KARIŞMADI"
 
Sırbistan taraftarlarına ve Kızılyıldız takımına başsağlığı dileğinde bulunan Albayrak, "25 yaşında gencecik bir insan hayatını kaybetti. Kızılyıldız kulübüne ve ülkesine başsağlığı diliyorum. Bizim taraftarlarımız olaya hiç karışmadı. Bunun sevincini yaşıyorum. Sabahtan bu yana Kızılyıldız kulübünden kimse olmamasına rağmen kendi cenazemiz gibi bu cenazeyi takip ettik, hazırladık. Akşam saat 18.30 uçağıyla Sırbıstan’a gönderilecek. Kızılyıldız taraftarlarına, kulübüne başsağlığı diliyorum. Böyle bir olayın olması bizim ülkemizi de üzmüştür. Keşke böyle bir şey yaşanmasaydı." dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.