Şirvan'da meradaki kavga hastanede sürdü

Şirvan'da meradaki kavga hastanede sürdü

​Siirt'in Şirvan ilçesindeki bir merada akraba aileler arasında çıkan kavga nedeniyle 3 kişi yaralanırken hastanede devam eden kavgayı polis güçlükle ayırdı.

Şirvan'a bağlı Sütlü Mahallesi'ndeki merada, hayvan otlatan ve amca çocukları oldukları belirtilen kişiler arasında çıkan kavgada 3 kişi yaralandı.

İddialara göre, Sütlü Mahallesi'ndeki merada Mehmet Şirin Dizek’e ait köpeğin daha önce Kerem Dizek’in hayvanlarına; son olarak da kız kardeşi ile annesine saldırması üzerine amca çocukları arasında kavga çıktı.

Yaşanan kavgada, yaralanan Kamil Dizek ve Melek Dizek, Siirt Devlet Hastanesine kaldırıldıkları sırada devam eden kavgada ise Kerem Dizek de kolundan ve yüzünden bıçak yarası alarak yaralandı.

Olayla ilgi İLKHA’ya konuşan Kerem Dizek, her iki ailenin de yaylada hayvanlarının bulunduğunu belirterek, "Karşı tarafın bir köpeği sürekli hayvanlarımıza saldırıyor ve yaralıyordu. Daha önce kız kardeşim ve anneme saldırdı. Biz de gidip onlardan rica ettik ve bu köpeğe çözüm bulmalarını istedik ama onlar aldırış etmedi.  Son olarak köpek, bu gün yine kız kardeşime saldırınca babam ile aralarında tartışma çıktı. Daha sonra babamı, kız kardeşimi ve annemi darp ettiler. Babamı hastaneye getirirken bu sefer bana ve kız kardeşime saldırdılar. Beni kolumdan ve yüzümden bıçakla yaraladılar. Polis havaya ateş ederek ancak kavgayı önleyebildi.” diye konuştu.

Köydeki kavganın ardından hastanedeki yaralılara geçmiş olsun ziyaretine geldiği sırada ailelerin tekrar kavga etmeye başladığını belirten köylülerden Osman Çelik, "Kavga daha önce köyde başladı. Bunlar aynı aileden akraba amca çocuklarıdırlar. Kavgada birkaç kişi yaralandı. Biz de onlara geçmiş olsun ziyareti için hastaneye geldiğimizde kavga yeniden başladı. Polis sayısı az olmasından dolayı kavgayı ayırmaya çalıştık ancak başarılı olmadık. Polis havaya ateş açmak zorunda kaldı." ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.