Sisi dünürünü Genelkurmay Başkanlığı'na atadı!

Sisi dünürünü Genelkurmay Başkanlığı'na atadı!

Mısır'da Genelkurmay Başkanlığı görevine Sisi'nin dünürünün atanması ve göreve atanması için kısa süre önce generalliğe yükseltilmesi tepkilere neden oldu

Mısır Cumhurbaşkanı Adli Mansur, Sıdkı Subhi’den boşalan genelkurmay başkanlığı görevine Mahmud Hicazi’yi atadı. Mısır ordusu muhabarat komutanı olan Hicazi bu göreve getirilmeden önce Cumhurbaşkanlığı kararı ile generallik rütbesine yükseltildi.

Yüksek Askeri Konsey’in en altında bulunan Hicazi, darbenin mimarı, cumhurbaşkanı adayı olmak için Milli Savunma Bakanlığı'ndan istifa eden Sisi’nin dünürü. Sisi’nin oğlunun Hicazi’nin kızıyla evli olması Mısır’da tepki topladı. Yeni Genelkurmay başkanının Sisi ile olan akrabalığı nedeniyle Mısır sosyal iletişim sitelerinde”Ihvane (Ihvancılık) bitti, şimdi Sehrane (dünürcülük) başladı” şeklinde yazılar yazılıyor.

Sisi, Çarşamba akşamı başbakana istifa dilekçesini verdikten sonra halka hitaben bir konuşma yaparak, Cumhurbaşkanlığına aday olacağını ifade etmişti.

Sisi’nin yerine geçen Sıdkı Subhi’nin Sisi gibi bir Menufiyeli, yeni Genelkurmay başkanının ise Sisi’nin dünürü olması dikkat çekti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.