Sisi, Kral Abdullah ve Netanyahu'dan kanlı işbirliği

Sisi, Kral Abdullah ve Netanyahu'dan kanlı işbirliği

Debkafile sitesi Gazze katliamının başladığı 7 Temmuz'dan bu yana İsrail, Mısır ve Suudi Arabistan'ın her gün diyalog halinde olduğunu belirtti.

Katil İsrail istihbarat kaynaklarına yakınlığı ile bilinen 'debkafile' sitesi, Gazze saldırıları ile ilgili ortaya attığı iddialarla gündemi sarstı. İstihbarat ve askeri yetkilileri kaynak gösteren site, Gazze katliamının başladığı 7 Temmuz tarihinden bu yana İsrail, Suudi Arabistan ve Mısır'ın hemen her gün iletişim halinde olduklarını ileri sürdü. Sitenin haberinde, 'Gazze konusunda üç ülke koalisyon içinde. Bölgedeki üç ülke arasındaki görüşmeler ise çarpıcı isimler üzerinden yürütülüyor' denildi.

KAHİRE'DEKİ GİZLİ UÇAK

Saldırılar başladıktan sonra İsrail'e ait bir uçağın Mısır'ın başkenti Kahire'deki askeri havaalanında olduğu belirtilen sitedeki haberde, 'Uçak 'hassas bilgiler' diye nitelenen istihbaratı aldıktan sonra Kudüs'e dönecek' ifadesi kullanıldı. Haberde ayrıca İsrail, Suudi Arabistan ve Mısır arasındaki istihbarat akışındaki kilit ismin de ABD eski başkanlarından George W. Bush döneminde Washington büyükelçiliği görevini yapan Suudi eski istihbarat şefi Bandar bin Sultan olduğu kaydedildi.

KRAL'DAN ÖZEL TAVSİYELER

Haberde en dikkat çeken unsur ise Mısır'da darbe ile iktidara gelen General Abdülfettah el Sisi ile Suudi Arabistan Kral'ı Abdullah'ın İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya 17 Temmuz'da başlattığı kara harekatının nasıl ve ne şekilde yapılması gerektiği konusunda özel tavsiyelerde bulunduğunun iddia edilmesi. İsrail Başbakanı'nın, Sisi ve Kral Abdullah ile telekonferanslar aracılığı ile hemen her gün iletişim kurduğu da dile getiriliyor.

ORTAK KATLİAM PLANI

Gazze'ye düzenlenen ve çoğu bebek, çocuk ve kadın bin 300'e yakın Filistinlinin katledildiği vahşi saldırıların 'ortak bir çalışma' olduğu öne sürülen haberde, 'Liderler arasındaki bu haberleşmenin güvenli telefon hatları üzerinden yapıldığı ve 'günlük diyalog' olarak ifade edilen istihbaratın, Kral Abdullah'ın özel danışmanı Bandar bin Sultan üzerinden sürdürüldüğü' de kaydedildi.

MOSSAD İLE DOĞRUDAN TEMAS

Bandar'ın Mossad şefi Tamir Pardo ile doğrudan iletişimde olduğu iddia edilen 'debkafile' sitesindeki haberde, 'İsrail-Suudi Arabistan temasları Bandar üzerinden, İsrail-Mısır temasları ise İsrail'in yurtiçi gizli servisi Şin Bet Şefi Yoram Cohen vasıtasıyla devam ediyor' satırları dikkat çekti. İsrail-Mısır diplomasisi son aylarda 'Kahire'nin sık ziyaretçisi' olarak bilinen Cohen ile Sisi'nin akıl hocası ve Mısır istihbaratının en tepedeki ismi olan Ahmed Fareed al-Tohami arasında gerçekleşiyor.

İşte Kahire ve Riyad'ın 3 temel şartı

İsrail, Mısır ve Suudi Arabistan'ın Gazze'ye yönelik katliamındaki kirli işbirliğinin dayandığı esaslar 'debkafile' internet sitesi tarafından şu şekilde dile getirildi:

1- Suudi Arabistan'ın finansörlüğünde devam edecek olan savaş ne kadar uzun sürerse sürsün, Hamas direniş hareketi çökertilip İsrail'in güçlenmesine katkı sağlanacak.

2- Filistin'de, Mısır ve Suudi Arabistan gözetiminde yeni bir hükümet kurulacak ve Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere Körfez ülkeleri tarafından savaşta ağır kayıplar veren Filistin'in yeniden yapılanmasına İsrail göz yumacak.

3- Suudi Arabistan ve Mısır'ın uluslararası toplumda İsrail'e yapılan baskıyı önleyerek onun yanında yer alması karşılığında, İsrail yönetimi de Hamas'ın yer almadığı Batı Şeria ve Gazze arasında bir ulusal uzlaşı hükümeti kurmasını kabul edecek. (YeniŞafak)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler