'Sisi Mısır'a Cumhurbaşkanı olamayacak'

'Sisi Mısır'a Cumhurbaşkanı olamayacak'

Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Dr. Yusuf Karadavi Cunta lideri Abdulfettah Sisi'nin Cumhurbaşkanı olamayacağını söyledi.

Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Prof. Dr. Yusuf El-Karadavi, Mısır'da meşru yönetime karşı darbe yapan Abdulfettah Sisi'nin kendisi istese bile Mısır Cumhurbaşkanı olarak seçilemeyeceğini belirterek, askerin böyle bir şeyi dayatması durumunda bile Mısır halkının bunu yapmayacağını söyledi.

Katar'da yayınlanan El-Vatan gazetesinin kendisiyle yaptığı röportajda Mısır'ın durumuna ve yapılması düşünülen anayasa refarandumuna değinen Şeyh Karadavi "yeni anayasa ve bunun için yapılmak istenen refarandumun boş ve tiyatro olduğunu düşünüyorum. Bunlar 2012 yılında seçilmiş insanlar tarafından hazırlanan anayasayı ve bu anayasada İslam şeriatından bahseden maddeyi onaylayan Mısır halkını arkadan vurmak istiyorlar. Onlar İslam hükümerini işlevsiz hala getirmek ve anlamsızlaştırmak istiyorlar" dedi.

El-Eher Alimler Heyetinden ayrılış nedenini de açıklamyaan Karadavi "Aslında önce istifa etmedim. Ancak beni ihraç etmelerinden endişe duyunca bu kez istifa ettim. Ben Ezher'in şimdiki haliyle sorumluluğunu yerine getirmediğine inanıyorum" ifadesini kullandı.

Turk Arab News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.