"Sisi, Mursi'ye değil ümmete darbe yapmıştır"

"Sisi, Mursi'ye değil ümmete darbe yapmıştır"

Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformunun, 9.yıl, 429.hafta basın açıklamasının konusu Mısır'da yapılan dış destekli askeri darbe idi. Basın açıklamasının İnsan Hakları Savunucuları Derneği Hanım Kolları Başkanı Sevil Akbaş okudu. Aynı zamanda "Müslüman kardeş

HABER MRK - İslam coğrafyası üzerinde Müslümanların iktidar olmasını çekemeyen emperyalist ve Siyonist güçler, Taksim, Tahrir meydanları senaryoları ile halkın seçimine hiçe saymakta, askeri veya sivil darbelerle yönetime el koymaya çalışmaktadır. Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformunun, 9.yıl, 429.hafta basın açıklamasının konusu Mısır'da yapılan Amerikancı askeri darbe idi. Basın açıklamasının İnsan Hakları Savunucuları Derneği Hanım Kolları Başkanı Sevil Akbaş okudu. Aynı zamanda "Müslüman kardeşlerimizin yanındayız" pankartı açıldı.

 

"Bu darbe, İslami kimliğe ve hayat tarzına yapılmış darbedir"

Sevil Akbaş açıklamasında, Mısır'da yapılan darbenin, İslami kimliğe ve hayat tarzına karşı yapılmış bir darbe olduğunun altını çizerek, "Mursi karşıtlarının askeri darbeden sonra, Başkent Kahire'deki Tahrir Meydanı'nda 30 Haziran'dan bu yana Mursi'nin görevi bırakması için gösteriler düzenleyen darbe şakşakçıları ordunun yönetime el koymasının ardından meydandan ayrılmaya başlarken, bir kısım Mursi karşıtlarında, darbeden dolayı sevinç gösterileri devam etmektedir. Bu olaylar göstermektedir ki, Mursi karşıtları ve darbeci ordu el birliği ile düzenlenmiş bir komplodur. Daha bir yıl önce, yüzde 52 oy alarak seçilen bir cumhurbaşkanına, önünde üç yıl gibi bir süre olmasına rağmen oynanan kirli oyunlar ve hazırlanan hain tuzaklarla "sen artık bu ülkenin cumhurbaşkanı değilsin" denilmektedir." dedi.

 

"Bu darbe Amerika'nın kirli bir oyunu ve darbesidir"

Mısır'daki darbenin altında büyük şeytan Amerika'nın yattığını belirten Akbaş, "Mursi üzerinde isteklerini gerçekleştiremeyen Amerika, çözümü el altından desteklediği bir darbe ile Mursi'yi devirmekte bulmuştur. Bu darbe ile Mısır'da Amerika'yı, Mısır'lı % 18 Hıristiyan ve İslam karşıtlarını memnun edecek bir cunta iş başına getirilmiştir. Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon'dan yapılan açıklamaya göre, ABD Savunma Bakanı geçtiğimiz hafta boyunca iki kez Mısır savunma bakanı ile görüşme gerçekleştirdiğini açıklamıştır. İsrail'in çıkarları için, Gazze'de Filistinlilere kapılarını açan Murisi yönetimi, Tahrir meydanını dolduranlarca oluşturulan sözde halk tepkisi ve ordu darbesi ile devrilmiştir. Fakat herkes çok iyi bilemektedir ki, bu Mısır halkının değil Amerikanın kirli bir oyunu ve darbesidir. Türkiye'deki senaryo ne yazık ki Mısır'da tutmuştur.

 

Amerikancı Mısır ordusu'nun darbesinden sonra, büyük şeytan Amerika'nın destek mesajı gecikmemiştir. Amerikan kongresi senatörlerinden Eric Cantor, "Mısır'ın istikrarı Amerika'nın ve müttefiklerinin Ortadoğu'daki ulusal güvenliği için çok önemlidir. Mısır ordusu, Amerika'nın uzun zamandır stratejik bir ortağı olup bölgede istikrarı sağlayan bir güç olmuştur. Bundan dolayı da bugün Mısır'da tek güvenilen kurumdur" diyerek Mısır'daki darbenin arkasında Amerika'nın nasıl yer aldığını göstermiştir." diye konuştu.

 

Bölgede İslam'ın gelişmesi Amerika ve İsrail'i endişelendiriyor

Batı güdümlü Abdulfettah Es-Sisi'nin yaptığı darbenin Mısırda Müslümanlara ve ümmete karşı yapılan bir darbe olduğunu vurgulayan Sevil Akbaş, "Amerika için iktidarın görüntüsünün ne olduğunun önemi yoktur. Önemli olan Amerikan emperyalizminin ve siyonizmin çıkarlarına hizmet etmesidir. Halkın tepkisi ile Mübarek'in devrilmesinden sonra, Müslüman kardeşler ve Mursi yönetiminden umduğunu bulmayan Amerika, halk isyanı görüntüsüyle aklınca Müslümanların kontrolünde olan yönetime son vermiştir. Bu konuda açıklama yapan Cunta, Amerika'dan aldığı direktifler doğrultusunda "Mısır'da İhvan'a ve Müslümanlara Yer Yok!" açıklamasını yapmıştır. Görünen odur ki, Türkiye'de, Suriye'de, Tunus'ta, Filistin'de İslamcıların güçlenmesi Amerika ve İsrail'i endişelendirmiş ve Taksim'den, Tahrir'e halk hareketi görüntüsünde, darbe senaryoları devreye alınmıştır. Ortadoğu'nun Müslüman halklarını bastırmaya çalışan emperyalist ve Siyonistler şunu iyi bilsinler ki, kısa vade de kazanmış gözükseler de, bu ümmetin uyanmasına vesile oluyorlar, uzun vadede kazananlar, Müslümanlar olacaktır." ifadelerini kullandı.

 

Halkın iradesini hiçe sayan darbecileri ve destekçilerini lanetliyoruz

Akbaş açıklamanın sonunda şöyle konuştu; "Mısırdaki darbe Türkiye'deki darbe sevdalılarını da sevindirerek, iç çekip, "ah nerede o eski günler, keşke Türkiye'de de böyle olsa "demelerine sebep olmuştur. Nitekim Apo'nun arkadaşı Doğu Perinçek'in Ulusal kanalı, Mısır Amerikancı cuntasının darbesini, "Mısır'ın Tayibi devrildi" diye vermiştir. Türkiye'de, Mısır'da ve dünyada halkın özgür iradesini ve oyunu hiçe sayan tüm darbecileri ve destekçilerini lanetliyoruz. En büyük sömürü, halkın özgür iradesini çalmak, silah ve şiddetle halkı susturmaktır. İnsanlar zalim olsa da, kader adil'dir ve zalimler zulümlerinin cezasını dünyada çekmeye başlayacaklardır. Fakat tüm bunlar mazlumlara ders olmalıdır. Çünkü mazlumlarda zalimler gibi cesur olmadıkça, darbeci azınlıklar, mazlum, korkak çoğunluklar üzerinde saltanatını devem ettirecektir. Tüm dünyanın mazlumlarına sesleniyoruz, zalimlere boyun eğmeyin, özgürlüğünüzle beraber onurunuzu da kaybedersiniz." (Murat Burtaş -İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.