Sisi: Ziyaretin Erdoğan'la denk gelmesi tesadüf

Sisi: Ziyaretin Erdoğan'la denk gelmesi tesadüf

Sisi, Erdoğan'la Suudi Arabistan ziyaretlerinin çakışmasını tamamen "tesadüf" olarak değerlendirirken, Riyad'a hareketi öncesinde 'Suudi Arabistan'da Sisi ile görüşecek misiniz' sorusuna Erdoğan'ın cevabı çok netti: "Şaka yapıyorsunuz herhalde."

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi, yarın gerçekleşmesi beklenen Suudi Arabistan ziyaretinden önce El Arabiyya TV'e yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan Kralı Salman Bin Abdülaziz ile görüşmesinin bazılarının iddia ettiği gibi iki ülke arasındaki "ortalığı temizlemek için" değil, iki ülkeyi ilgilendiren meselelerde fikir alış-verişi  yapılmasını, mutabık olduğumuz konularda daha fazla koordinasyon sağlanmasını amaçladığını vurguladı. Sisi, bir soru üzerine, aynı günlerde Suudi Arabistan'da bulunacak olan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeyeceğini söylerken, ziyareti öncesinde Erdoğan'a da aynı soru soruldu. Erdoğan'ın cevabı, "Şaka yaşıyorsunuz, herhalde" oldu.

Sisi El Arabiya'ya açıklamalarında, 'Ortadoğudaki durum, Mısır ile Suudi Arabistan arasında daha fazla koordinasyon gerektiriyor.. Ayrıca Şarm El Şeyh Ekonomik Toplantısının başarması için Suudi Arabistan'a itimat ediyoruz' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyıp Erdoğan'ın Suudi Arabistan'a aynı zamanda gitmesi hakkında yorumunu sorulan Sisi, 'bunun sadece bir tesadüf' olduğunu söyledi. Mısır'da yapılan icraatların amacının ülkeye güvenlik ve huzur getirmek olduğunu öne süren Sisi, Türkiye'den Mısır'ın içişlerine müdahaleyi durdurmasını isteyerek, 'Mısır'ın iç güvenliği Körfez ülkelerinin güvenliği için önemli.. tersi de doğru' dedi

Suriye meselesine değinen Sisi, Suriye krizinin askeri seçenekten uzak bir yolla çözülmesinin gerekliliğinin altını çizdi. Sisi, Aynı zamanda 'Ortak bir Arap gücünün oluşturulması, bölgenin güvenliği için vazgeçilmez bir talep' diye sözlerine ekledi.

ERDOĞAN: ŞAKA YAPIYORSUNUZ HERHALDE!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan akşam saatlerinde Riyad'a hareketi öncesinde, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Sisi'nin de Suudi Arabistan'a gideceğinin hatırlatılması ve 'orada Sisi ile görüşecek misiniz' sorusuna Erdoğan "Şaka yapıyorsun herhalde" karşılığını verdi.

Suudi Arabistan'ın yeni kralı Selman bin Abdülaziz'in daveti üzerine bu ülkeye giden Erdoğan, sözlerinin devamında, "Orada böyle bir görüşme olması sözkonusu değil. Herhangi bir görüşme olmayacak" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.