Sisi'nin annesi Yahudi  asıllı çıktı!

Sisi'nin annesi Yahudi asıllı çıktı!

Mısır'daki askeri darbenin Genelkurmay Başkanı Abdulfettah el-Sisi'nin Yahudi kökenli olduğu ve İsrail'in uluslararası istihbarat örgütü Mossad'a hizmet ettiği yönünde ciddi bir iddia ortaya atıldı.

Middle East Monitor (MEMO) adlı sitenin haberine göre ABD'de 11 Eylül Soruşturması Bilimsel Panel Üyesi ve Müslüman, Hristiyan, Musevi (MUJCA) işbirliği kurucu üyesi Prof. Dr. Kevin Barret, Sisi'nin aslen Yahudi olduğunu belirtti.

İSRAİL İÇİN KAHRAMAN

Buna göre Sisi'nin annesi Malikah Titani, Asefilerden bir Moroccan Yahudisiydi. ABD'de online olarak yayınlanan Veterans Today dergisinde yazan Barret'a göre Sisi'nin dayısı Uri Sibagh (Sabbagh) 1948'den 1950'ye kadar Yahudi Savunma Birliği'inde (Jewish Defense League -Hamagein) görev almış. 1968'den 81'e kadar İsrailli Ben Ben Gurion'un partisinin 'kodaman'larından biriydi. Barret'a göre Sisi'nin annesini yani kendi kızkardeşini henüz bekarken Mısır'a gönderen de Uri Sibagh'tı.

Açıklamada, Sisi'nin Yahudi kimliğini ve İsrail bağlantılarını Mısır halkından gizlediği belirtilerek, Sisi'nin esasında bir 'Mossad Ajanı' olduğu iddia edildi. Ayrıca Sisi'nin İsrail devletince, Mossad Ajanı olarak Arap-Müslüman ülkelerinde en yüksek rütbeye sahip bir kahraman olarak algılandığı ifade edildi. İsrail'in yerel radyosunda geçen habere göre ise, İsrail'in Kahire elçisi, Mısır Tarım Bakanı Ayman Abu Hadid'i telefonla arayarak, 'Sisi İsrail ve Yahudiler için ulusal bir kahraman' dedi.

(EMEL ÖZÇELİK / Yeni Şafak)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.