Sisi'nin en güçlü rakibi de resmen başvurdu

Sisi'nin en güçlü rakibi de resmen başvurdu

Sabbahi cumhurbaşkanlığı adaylığı için bugün resmen başvuru yaptı. Mısır'da bir önceki seçimlerde Muhammed Mursi ve Ahmet Şefik'ten sonra 3. sırada gelen Sabbahi, Sisi'ye karşı da en güçlü aday olarak biliniyor

Mısır'da Sisi'ye karşı en güçlü aday olarak bilinen cumhurbaşkanı adayı Hamdin Sabbahi, bugün sabah saatlerinde, Kahire'deki Yüksek Seçim Kuruluna resmen başvuruda bulundu.

Geçen pazartesi resmi başvurusunu yapan Abdulfettah El Sisi'nin karşısında ilk rakip sayılan Hamdin Sabbahi, Seçim şartları gereğince halktan 27 bin vekalet toplanması gerekirken 31 bin 100 vekalet toplamayı başardı.

Geçen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Muhammed Mursi ve Ahmet Şafik'ten sonra 3. sıraya gelen Sabbahi, Sisi ile bu seçimlerde yarışacak en güçlü rakip sayılıyor. Sabbahi, Mursi'nin devrilip askeri idarenin başa gelmesine sebep olan Tahrir olaylarının arkasındaki sivil güç olarak da biliniyor.

Muhalefet lideri olarak kabul edilen Nasırcı Sabbahi, kendi adaylığının belgelerini sunmasının ardından yaptığı açıklamalarda, ordudan siyasetten uzak durmasını, devrimci güçlerden devrim hedeflerini gerçekleştirmek için kendisini desteklemelerini istedi.

BARADEY'İN PARTİSİ ONU DESTEKLEYECEK

17 Nisan tarihinde, Muhammed El Baradey'in kurduğu, Mısır'da en büyük liberal parti haline gelen 'Anayasa Partisi, 26 ve 27 Mayıs'ta yapılması beklenen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sabbahi'yi destekleyeceğini açıkladı.

Seçimlerde Sisi'nin üstüne gelebilmesi için Müslüman Kardeşlerin desteğini isteyip istemeyeceğini sorulan Sabbahi, Müslüman Kardeşler'den destek kabul etmediğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılacağını açıklayan Zamalek spor klübü başkanı Murtada Mansur ise, Sabbahi kadar güçlü bir rakip olmasa da, Sabbahi'nin muhalefetten alabileceği oyların bir kısmını almayı planlıyor.

Seçimlere katılacağı söylenen eski Genelkurmay Başkanı Sami Anan ise Sisi'nin elini güçlendirmek için seçimlerden çekilmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.