Sivanlı muhtarlardan DEDAŞ’a tepki

Sivanlı muhtarlardan DEDAŞ’a tepki

Silvan’da yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı köy ve mahalle muhtarları hükümet konağı önünde basın açıklaması düzenledi.

Diyarbakır Silvan ilçesi mahalle ve köylerinde yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı tepki gösteren köy ve mahalle muhtarları Gazi Caddesi üzerinde bulunan Hükümet konağı önünde bir basına açıklaması düzenledi.

Muhtarlar adına basın açıklamasını okuyan Muhtarlar Derneği başkanı Murat Ateş, DEDAŞ’ın uygulamalarını zulüm olarak değerlendirerek, DEDAŞ’ın uygulamalarının çağdışı uygulamalar olduğunu söyledi.

“DEDAŞ mafyavari hareket ediyor”

Hukuk devleti olarak isimlendirilen bir devlette yaşadıklarını belirten Ateş, DEDAŞ’ın uygulamalarının ne hukuk nede sosyal devlet anlayışı ile uyuştuğunu belirterek, “Yaptığımız bu çağrı, DEDAŞ’ın yaptığı hukuksuz ve çağdışı uygulamalardan vaz geçmesi için defalarca yaptığımız çağrılardan bir tanesidir. DEDAŞ adeta mafyavari hareket etmekle millete ceza vermektedir. Defalarca yaptığımız basın açıklamalarına ve yetkililere olan çağrılarımıza rağmen bu sorun gittikçe büyümüştür.” dedi.

“DEDAŞ her fırsatta bu halkı cezalandırılmaktadır”

DEDAŞ’ın bölgedeki elektrik kaçak kullanımını bahane ederek, kaçak elektrik kullanımını yüzde 90’ların üzerinde göstererek hukuk dışı uygulamaları için bahane oluşturduğunu ifade eden Ateş, DEDAŞ’ın mağdur rolü oynayarak hukuk dışı uygulamalarla millete adeta zulmettiğini söyledi.

Ateş, “Yüklenici firma kaçak kullanımı tespit etmiş ise bunu hukuki çerçevede halletmelidir. Ancak DEDAŞ her fırsatta bu halkı çeşitli bahanelerle adeta cezalandırılmaktadır. Bunlarla da kalmayıp eski borç adı altında ve kanunsuz bir şekilde tahsilatlara gitmektedir. Faturalar 40 TL altında olmamakla birlikte az olanlarında yine 40 TL olacak şekilde fatura kesiliyor ve bu insanlar adeta cezalandırılıyor. Tüm bunlara rağmen köylerimizde halen günde 4 – 6 saat arası elektrik kesintisi yapılmaktadır.” ifadelerini kullandı.

“Evlerdeki sayaçlar okundan faturalar kesiliyor”

İlçenin elektrik tesisatlarının 30 yıllık olduğunu ve eskiyen tesisatların sürekli olarak arıza verdiğinin de altını çizen Ateş, sokak lambaları başta olmak üzere birçok eksiklikleri olmasına rağmen DEDAŞ’ın eksiklikleri gidermek için bir çaba sarf etmediğini söyledi.

Ateş, “Trafolar arıza verdiğinde aylarca tamir edilmeyerek bu durumunda bırakılıyor. Adeta halka bir ceza veriliyor. Arıza veren bu trafoların tamiri için gerekli bedel de yine halka ödettiriliyor. Evlerdeki sayaçlar okundan faturanın kesiliyor olması, tüm trafoların masraflarının köy halkı ve ilçe halkına ödettirilmesi gayri insani, gayri ahlaki ve gayri kanuni olduğunu tüm halkımızın bilmesini isteriz.” dedi.

“Kirli ellerinizi halka zulüm için alet yapmayın”

Halkı, kendilerine dayatılan hukuksuz uygulamalara karşı hukuk mücadelesi vermeye çağıran Ateş, DEDAŞ yetkililerine de seslenerek, “kirli ellerinizi 2 kuruş menfaat için bu halka zulüm için alet yapmayın. Bundan emin olunuz ki zulmün sonu yoktur. Yüce rabbim bu zulmünüzü bir gün sizden soracaktır. Eğer varsa vatandaşın bir suçu veya kaçak kullanımı, bunu yasaların size verdiği yetkilerle hal ediniz. Vatandaş kaçak kullanarak ne kadar suç işliyorsa sizde bu uygulamalarınızla onlardan fazlasıyla suç işlemektesiniz.” çağrısında bulundu.  

Yaşadıkları sıkıntıları gerekirse meclis gündemine de taşıyacaklarını belirten Ateş, ilçe kaymakamlığına da çağrıda bulunarak halka dayatılan hukuksuz uygulamaları kabul etmemelerini ve yapılan hukuksuz uygulamaların takibe alınmasını talep ettiler. ( İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler