Sivas'ta ormanda çalışan Çınarlı işçiler mayına bastı: 1 ölü, 1 yaralı

Sivas'ta ormanda çalışan Çınarlı işçiler mayına bastı: 1 ölü, 1 yaralı

Diyarbakır'dan Sivas'a giden orman işçilerinin askeri arazide ağaç ekerken bastıkları mayının patlaması sonucu bir işçi hayatını kaybetti, bir işçi ağır yaralandı.

SİVAS - Mevsimlik orman işçisi olarak Diyarbakır’dan Sivas’a geldikleri öğrenilen orman işçilerinin askeri alanda ağaç ekerken bastıkları mayının patlaması sonucu 2 işçi ağır yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, 20 gün önce Diyarbakır Karacadağ Çatmadal (Delavgur) köyünden Sivas merkezde bulunan askeri bölgede ağaç ekmek için Sivas’a gelen ekibin içerisinde bulunan Servet Taş (18) ve 2 ay önce askerliğini bitirdiği öğrenilen İlyas Şahinoğlu (21), ağaç ektiği esnada toprağa gömülü bir mayınla karşılaştılar

İşçilerin karşılaştıkları cismin ne olduğunu bilmedikleri için mayını hareket ettirdiklerini söyleyen görgü tanıkları mayının bir anda patladığını, mayının patlamasıyla beraber orada bulunan Servet Taş ve İlyas Şahinoğlu’nun ağır yaralandığını belirttiler.

Patlama sonrası olay yerine gelen ambulanslarla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesine kaldırılan yaralılardan Servet Taş’ın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı, diğer yaralı İlyas Şahinoğlu’nun ise durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

İşçilerin Diyarbakır Karacadağ Çatmadal (Delavgur) köyünden ağaç ekimi için Sivas’a geldikleri öğrenildi.

Servet Taş’ın ölüm haberini alan yakınlarının cenazeyi almak için Sivas’a doğru yola çıktıkları öğrenildi. (Fikret Özkan - İLHKA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.